• BIST 9520.22
  • Altın 4317.015
  • Dolar 39.4199
  • Euro 45.6545
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

'Müslümanların birbirini öldürmesine destek olduk'

'Müslümanların birbirini öldürmesine destek olduk'
MHP Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, AK Parti hükümetinin dış politikasıyla ilgili gelinen noktanın vahim bir tablo oluşturduğunu belirtti.

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, AK Parti hükümetinin dış politikasıyla ilgili gelinen noktanın vahim bir tablo oluşturduğunu belirterek, Irak'ta, Libya'da Suriye'de demokrasi, özgürlük getirilecek adı altında Müslümanların birbirlerine öldürmesine açıktan açığa destek olunduğunu söyledi. Halaçoğlu, bütün bunları Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) eş başkanı olduğunu söyleyen şimdiki cumhurbaşkanının vesile olduğunu ifade etti.

'ASKERLERİMİZİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLDİ SES ÇIKARTMADILAR'

Kayseri'de 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında bazı ziyaretlerde bulunarak vatandaşlar bir araya gelen Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 2002 yılına kadar komşularıyla hiçbir sorun yaşamayan Türkiye'nin bütün komşularıyla ilişkileri sıfırladığını dile getirdi. "Hükümet göreve geldiğinde ülkemizin sadece problemi PKK idi. Kandil idi" diyen Yusuf Halaçoğlu, şöyle devam etti; "Ama bunlar iktidara geldikten sonra işin rengi değişti. Önce Irak'ta Türk ordusunun askerlerinin başına çuval geçirildi. Buna ses çıkarmadılar. Irak'ta Müslümanlar birbirini öldürdü. En fazla öldüren de Amerika idi. 1 milyon insan hayatını kaybetti. Onların bombalamasıyla. Ama ilginçtir, çok Müslüman olduklarını söyleyen, Haçlılara karşı olduğunu söyleyen iktidar Amerikan askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua etti. Libya konusu ortaya çıktı. Şimdiki cumhurbaşkanı, başbakan sıfatı ile 'Libya'ya hiçbir yabancı asker müdahale edemez, etmemeli' dedi. 24 saat geçmeden aynı şahıs 'Libya'ya NATO'nun müdahalesi gereklidir. Libyalıların menfaatleri için' dedi. Dün söylediği ile bugün söylediği birbirini tutmadı. Libya'ya sözde demokrasi insan hakları gelecekti ama Libya iç karışıklığa düştü. Yine Müslümanlar bu karışıklık nedeniyle birbirlerini kesiyor, öldürüyor. Müslüman Müslümanı öldürüyor."

'SURİYE LİDERİ İLE KAHVALTI YAPARKEN TATİL YAPARKEN DE DİKTATÖRDÜ'

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, cumhurbaşkanının başbakanlık döneminde Suriye Devlet Başkanı Esed ile birlikte tatil yaptığını, birlikte kahvaltı yaptığını hatırlatarak, o dönemde de Esed'in diktatör olduğunu dile getirdi. Bir gecede bu ülkeye ve liderine neden tavır takınıldığını soran Halaçoğlu, "Hemen yanı başımızdaki Suriye. Esed ile birlikte tatil yaptılar. Kahvaltı yaptılar. Bu ülke yönetimine bir gecede nasıl oldu rüyamı gördü. Birden bire tavır takındı. Diktatörlükle yönetilen Suriye'nin diktatörlükle yönetilmemesi gerektiğini söyledi. Birlikte oldukları tarihte de Esed diktatördü" dedi.

'BOP, BÜYÜK OSMANLI PARTİSİ DEĞİLDİ AMERİKA'NIN BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİYDİ'

Halaçoğlu, Suriye ile ilgili değişen görüşlerin BOP projesi ile olduğunu hatırlatarak, "Esed'in 15 gün içinde devrileceğini ve bunu da insan hakları ve demokrasiye bağlayan o devrin başbakanı şimdinin cumhurbaşkanı, ilginçtir ki, Suriye'deki muhaliflere açıktan açığa destek verdi. Aslında Müslümanların birbirini kırmasına destek oldu. Bununla yetinmedi 'Ben BOP'un eş başkanıyım' dedi. Herhalde BOP Büyük Osmanlı Partisi değildi. Aslında doğrudan doğruya Büyük Ortadoğu Projesi idi. Bunu ortaya koyan Amerika idi. Bunun eş başkanı olduğunu kendisi söyledi. Yani İslam dünyasına yönelik, İslam dünyasını karıştırıp Müslümanların birbirlerini öldürmesini neden olan politikanın eş başkanı sıfatıyla ile yani Haçlı zihniyetinin eş başkanı yada baş komutanı gibi görev yaptı. Sonuç Suriye iç kargaşaya düştü. İŞID çıktı. Kantonlar çıktı. Suriye üçe bölündü. Suriye'de Müslümanlar birbirini kırdı. Kim vesile oldu BOP eş başkanı. Dış politika diyoruz ya. Dış politikada sıfır sorun diye başlayanlar, rezil bir duruma getirdiler" şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43