• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Deniz Baykal´ın son durağı HDP oldu

Deniz Baykal´ın son durağı HDP oldu
ANKARA - CHP tarafından TBMM Başkanlığı'na aday gösterilen Deniz Baykal, HDP Genel Merkezi´ne geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´la görüşen Baykal, gün içinde MHP Genel Başkanı Bah

ANKARA - CHP tarafından TBMM Başkanlığı'na aday gösterilen Deniz Baykal, HDP Genel Merkezi'ne geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la görüşen Baykal, gün içinde MHP Genel Başkanı Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu ile de bir araya geldi.

CHP tarafından TBMM Başkanlığı'na aday gösterilen Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti genel başkanları ile adaylığıyla ilgili görüşmeleri tamamladı. Baykal, Bahçeli ve Davutoğlu'nun ardından son durak olarak HDP parti genel merkezine gelerek Selahattin Demirtaş'la görüştü. Demirtaş ile gerçekleştirdikleri görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baykal, seçim sonrası siyasi ortam başta olmak üzere Demirtaş ile çok verimli ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. "Bu bir nezaket ziyareti" diyen Baykal, "Bir aday olarak ben meclis başkanlığına yönelik anlayışımı, Türkiye'nin son siyasi tablosuyla ilgili değerlendirmelerimi, bu olayları nasıl gördüğümü içtenlikle ifade ettim. Nasıl bir başkanlık gerekiyor, nasıl davranmak zorundayım o konudaki anlayışımı söyledim." dedi.

BAYKAL: TÜRKİYE'NİN UZLAŞMAYA İHTİYACI VAR

Adayların belli olmasından sonra kendisine bir şans tanıyıp tanımadığı sorusu üzerine Baykal, "Bu işler kişisel duygularla çözülecek konular değil. Kararı 550 vekil alacak. TBMM kararlaştıracak. Ben aday olarak görevimi yapıyorum. Açık, dürüst, net şeffaf bir şekilde ne düşünüyorum, ne yapma peşindeyim, bu konudaki düşüncelerimi seçim öncesinde açıkça söylemem gerekir diye düşündüm. Şimdi onu yapıyorum." diye konuştu. "Türkiye'nin uzlaşmaya ihtiyacı var" diyen Baykal, Meclis başkanlığı eninde sonunda çözülür. Ama Türkiye'nin uzlaşmaya ihtiyacı var. Birbirini anlamaya ihtiyacı var. İşbirliği yapabilir bir ortam yaratmaya ihtiyaç var." dedi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78