• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

CHP'li Ağbaba: Onarım süreci AKP'siz bir koalisyonla olur

CHP'li Ağbaba: Onarım süreci AKP'siz bir koalisyonla olur
MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin AKP iktidarları döneminde demokrasi, hukuk gibi birçok alanda geriye gittiğini, onarım sürecini AKP'nin içinde olmadığı bir koalis

MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin AKP iktidarları döneminde demokrasi, hukuk gibi birçok alanda geriye gittiğini, onarım sürecini AKP'nin içinde olmadığı bir koalisyon hükümetinin gerçekleştirebileceğini belirtti.

Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Teşkilatı'nın aylık İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AK Parti hükümeti döneminde demokrasi, hukuk, bürokrasi gibi her alanda geriye gittiğini belirtti. Bozulan her alanda bir onarım sürecine ihtiyaç olduğunu dile getiren Ağbaba, düzeltme işleminin CHP, MHP ve HDP'nin desteklediği koalisyonla olacağına işaret etti. Ağbaba, şöyle devam etti:

'12 EYLÜL'Ü ARATAN GÜNLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

"Cumhuriyet Halk Partisi hiç kimsenin yedek lastiği, koltuk değneği olmayacaktır. Hangi koalisyonda yer alırsa alsın, parti olarak şimdiye kadar savunduğu ilkeleri hep en ön planda olacaktır. O ilkelerin olmadığı bir ortaklıkta asla olmayacağımızı bütün herkesin bilmesini istiyorum. Önümüzde aslında tarihi bir fırsat var ama çeşitli nedenlerle kullanılamıyor. Bilindiği gibi 13 yıldır bir hükümet Türkiye'yi yönetiyor. Bu hükümet iktidara gelirken birçok iddiası vardı. Bugün gelinen noktada tam tersi oldu. Türkiye AKP'nin işbaşına geldiği 2002 yılından daha geriye gitti. Özgürlükler, demokrasi açısından çok daha geri noktadayız. Yapılan uygulamalara bakıldığında 12 Eylül'ü aratan günlerle karşı karşıyayız. 12 Eylül'ün devlet güvenlik mahkemeleri vardı. Bugün de AKP'nin 12 Eylül mahkemelerini aratan sulh ceza hakimlikleri var. AKP'nin iktidara geldiğinde destek veren, AKP'yi meşrulaştıran liberal aydınlar, yazarlar Türkiye'nin geldiği noktayı tehlike olarak görüyorlar. Bütün bunlar değerlendirildiğinde Türkiye'nin önünde muhalefet partilerinin ortak koalisyonu gibi bir şans var. AKP'nin bürokraside, demokraside, eğitimde, sağlıkta yanlışlıkları düzeltme olanağı var. Bunu da AKP'nin olmadığı bir koalisyon hükümeti yapabilir. Ama maalesef bizim dışımızdaki iki muhalefet partisi bunu gündemine almıyor, desteklemiyor. Biz Türkiye'nin geleceği adına, gerginlikten uzaklaşma adına bu koalisyonu önemli görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye için sorumluluk almaya hazırdır."

'AKP'NİN AÇIKÇA DESTEK VERDİĞİ IŞİD ORTADOĞU'YU KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ'

"Maalesef AKP'nin uyguladığı politikalar nedeniyle Ortadoğu'da barış kalmadı, Türkiye'nin barışı olduğu ülkede kalmadı" diyen Ağbaba, "Türkiye'nin yanı başında insanlar hala katlediliyor. AKP'nin açıkça destek verdiği IŞİD çeteleri Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdi. Belki bin yılda gelmeyen bir barbar örgüt, maalesef Türkiye hükümetinin desteğiyle, gönderilen MİT TIR'larıyla destek oldu. Maalesef Ortadoğu'da kan akmasında katkısı var. Sadece Suriye rejimini yıkmak için maalesef IŞİD denen katil sürüsünü destekliyor. Örgüt 2 gündür Kobani'de insanları katlediyor. Türkiye'den geçtiği iddia edilen örgüt üyeleri insanları katlediyor. Maalesef AKP'nin uyguladığı politikalar nedeniyle Ortadoğu'da barış kalmadı, Türkiye'nin barışı olduğu ülkede kalmadı. Mısır, Suriye, İran, Irak gibi bizim dost diyebileceğimiz bir tek ülke kalmadı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olması Türkiye'ye huzur, Ortadoğu'ya barış getirecektir. Buna sadece Türkiye'nin değil bölgenin de ihtiyacı var" diye konuştu. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78