• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

AK Parti´nin adayı İsmet Yılmaz´ın son durağı HDP oldu

AK Parti´nin adayı İsmet Yılmaz´ın son durağı HDP oldu
ANKARA - AK Parti´nin Meclis Başkanlığı adayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP ve MHP´den sonra Meclis´te grubu bulunan son parti HDP´yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demi

ANKARA - AK Parti'nin Meclis Başkanlığı adayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP ve MHP'den sonra Meclis'te grubu bulunan son parti HDP'yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmek üzere saat 15.00'de HDP genel merkez binasına geldi.

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile meclis başkanlığı adaylığı çerçevesinde bir araya gelen İsmet Yılmaz, bugün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından Meclis'te grubu bulunan son parti HDP'yi ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile birlikte gelen İsmet Yılmaz'ı, HDP Grup Başkanvekili İdris Balüken karşıladı. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüşmenin ardından Bakan Yılmaz, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş'ın kendisine seçim sonuçlarının uzlaşmayı zorunlu kıldığını söylediğini ifade eden Yılmaz, "Seçim sonuçlarının kendilerine vermiş olduğu mesajı çok iyi anladıklarını, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde ayrıştırıcı-kutuplaştırıcı değil aksine sorunları azaltıcı, birlik ve bütünlüğünden yana bir tavır sergileyeceğini söylediler." dedi. HDP'nin birinci ve ikinci turda kendi adaylarını destekleyeceğini ancak ondan sonraki turlarda çıkan sonuca göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceğini söylediklerini ifade eden Yılmaz, büyüyen Türkiye'den 77 milyon vatandaşın kazançlı çıkacağını belirtti.

HDP: KENDİ ADAYIMIZIN OLDUĞUNU İFADE ETTİK

Görüşmede hazır bulunan HDP Grup Başkanvekili İdris Balüken ise yaptığı kısa değerlendirmede ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunun altını çizdi. HDP olarak Meclis Başkanlığı'na kendi adayların olduğu ifade eden Balüken, kendi adaylarının Meclis Başkanı olması için yoğun bir çaba içinde olduklarını anlattı. Balüken, "İlk iki turda Meclis Başkanlığı ile ilgili süreç netleşmezse üçüncü ve dördüncü turda da kendi adayımızın güçlü bir ihtimalle olacağını ifade ettik. Bu konuda tüm siyasi partilerin uzlaşmacı bir tutum içerisinde olması gerektiğini önümüzdeki dönem açısından da bu mesajın 7 Haziran itibariyle halkımız tarafından verildiğini ifade ettik." dedi.

'HALK SORUNLARIN PARLAMENTO ÇATISI ALTINCA ÇÖZÜLMESİ MESAJI VERDİ'

Devlet Bahçeli'nin "HDP'yi yok sayıyoruz" ifadelerinin sorulması üzerine Balüken, MHP'nin söz konusu tavrını doğru bulmadıklarını söyledi. Yüzde 13 oy almış bir siyasi partinin iradesini yok hükmünde saymanının halk iradesine karşı yapılan bir saygısızlık olduğunu aktaran Balüken, "Halkımız 7 Haziran itibariyle sorunların parlamento çatısı altında, uzlaşma temelinde çözülmesi mesajını vermiştir." dedi.

HDP GÜVENLİK PERSONELİ İLE KORUMALAR ARASINDA GERGİNLİK

AK Parti heyetinin HDP Genel Merkezi'ndeki ziyaret sırasında heyetin korumaları ile HDP'nin güvenlik personeli arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Güvenlik personeli tarafından görüşmenin yapılacağı kata izin verilmeyen korumalar duruma tepki gösterdi. Görüşmenin yapılacağı mekana heyetteki korumaların tamamı yerine sınırlı sayıda korumanın çıkmasına izin verildi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78