• BIST 11165.85
  • Altın 4853.123
  • Dolar 41.3042
  • Euro 48.8659
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Şekerin bir zararı daha...

Şekerin bir zararı daha...

ABD'deki bilim insanlarının yeni bir araştırmasına göre, kronik metabolik hastalıkları olan çocuklarda şeker tüketimini azaltmaları durumunda 10 gün içinde iyileşme görülüyor.

Voice of America (Amerika'nın Sesi)'nin haberine göre, San Francisco’daki California ve Touro Üniversiteleri’nin yaptığı araştımanın sonuçları Obesity dergisinde yayınlandı. Çocukların kolesterol seviyelerinde ve tansiyon ölçülerinde, aldıkları kalori miktarını azaltmadan ya da kilo vermeden iyileşme kaydedildiği belirtildi.

Araştırmanın başyazarı olan pediatrik endokrinoloji uzmanı Doktor Robert Lustig, bu araştırmanın, şekerin metabolik olarak zararlı olduğunu kanıtladığını söyledi. Buna göre şeker, sadece yüksek kalorili olduğu ya da kilo almaya yol açtığı için değil, yapısı itibarıyla zararlı bir madde. Lustig, alınan kalori miktarında değişiklik olmasa bile metabolik sağlığın tüm göstergelerinde iyileşme kaydedildiğini açıkladı.

California’daki Touro Üniversitesi Osteopati Tıp Bölümü’nden Doktor Jean-Marc Schwarz da, anne babaların çocuklarının tükettiği şeker miktarını mutlaka çok yakından takip etmesi gerektiğinin altını çizdi. Şeker oranı düşük gıdalar tüketen çocukların tansiyon, trigliserit ve LDL kolesterol oranlarında ciddi boyutta düşüş tespit edildi. Karaciğer fonksiyonlarındaysa iyileşme gözlendi.

Şekerden alınan kalori, en kötü kalori olarak değerlendiriliyor. Bunun nedeni, şekerin insülin direncine yol açarak karaciğer tarafından yağa dönüştürülmesi. Araştırmanın gıda ve sağlık sektörleri üzerinde büyük etkisi olması bekleniyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Beyin, umudunu kaybetmeyene yardım ediyor!15 Eylül 2025 Pazartesi 12:23
  • Gece terlemelerine dikkat!15 Eylül 2025 Pazartesi 12:15
  • Emekli öğretmen taşlara 'fısıldıyor'15 Eylül 2025 Pazartesi 11:58
  • 'Japon Kuklası' Keçiören’de sahne aldı15 Eylül 2025 Pazartesi 10:57
  • Lenfomada erken teşhis hayat kurtarır15 Eylül 2025 Pazartesi 09:59
  • Beslenme çantası için doğru seçimler12 Eylül 2025 Cuma 17:35
  • Aşırı ödev kaygı sebebi!12 Eylül 2025 Cuma 17:28
  • Prostat kanserinde en güncel 4 tedavi!12 Eylül 2025 Cuma 17:00
  • Kemik erimesine iyi gelen besinler12 Eylül 2025 Cuma 16:56
  • Teknoloji kullanımı boyun fıtığı riskini artırıyor11 Eylül 2025 Perşembe 14:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43