• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

“Devlet millet yan yana”

“Devlet millet yan yana”
Milletvekili Ahmet Kılıç gündemi değerlendirdi...

AK Parti Bursa Milletvekili, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Bursa'da Bugün'ün canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursalı 18 bin 800 işletmenin Kısa Çalışma Ödeneği’nden (KÇÖ) faydalandığını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Aysın Komitgan’ın sunduğu Politik isimli programda gündeme ilişkin değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

ÖRNEK MÜCADELE

Dünya Sağlık Örgütü’nün Koronavirüs’te sürecin en iyi yönetildiği ülke olarak Türkiye’yi gösterdiğine işaret eden Kılıç, “Güzel bir süreç yönetimi oldu. eksikleri olmuştur muhakkak. Dünyada pek çok gelişmiş ülkenin yaşadığı sorunlar karşısında Türkiye’nin bu sorunları yaşamaması, süreci başarıyla yürütmesi, başarının göstergesidir. Şuan itibariyle süreç kontrollü şekilde devam ediyor. Koronavirüs ile ilgili dünya henüz çok yeni bilgiye sahip. Bunun tedavisi bulunana kadar konuya tedbirle yaklaşmak önemli. Türkiye bu süreçte önemli bir tecrübe kazandı” dedi.

265 BİN ÇALIŞAN FAYDALANDI

Koronavirüs salgını döneminde alınan ekonomik tedbirlerden en önemlilerinden birisinin KÇÖ olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Koronavirüs salgınının Türkiye’de başlar başlamaz, ilk andan bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok önemli bir mücadele yürütüldü ve yürütülüyor.  Sosyal, ekonomik ve sağlık alanındaki tedbirler tek tek Bilim Kurulu’nda görüşülüp Cumhurbaşkanımıza iletildi, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde görüşüldü ve halkımızın kullanımına sunuldu. En önemlilerinden bir tanesi Kısa Çalışma Ödeneği. Bursa’da 18 bin 800 işletme bundan faydalandı. Bu da 265 bin çalışanın faydalanması demek oluyor. Bu devlet ve milletin yan yana olduğunun en güzel göstergesidir” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZA YÜK OLMASIN DİYE”

Bursa genelindeki yardımlara ilişkin de bilgiler veren AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “İlimizde ve ilçemizde belediyelerimiz 10 bin vatandaşımıza nakit destek yardım kartı dağıttı. 165 bin vatandaşımıza gıda kolisi dağıttık. 7 milyondan fazla maske, koruyucu ve kolonya dağıtıldı. Bunların dışında biz bu sürecin, vatandaşımıza bir yük olmasından çıkardık. Ve devletin ve milletin yan yana gelerek neleri yapabileceğini gösterdik. Bursa olarak elimizden geleni yaptık ilk günden beri. Devlet millet yan yana güzel bir tablo ortaya çıktı denebilir” ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78