• BIST 9548.09
  • Altın 2488.515
  • Dolar 32.4959
  • Euro 34.5497
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Baykal: Koalisyon görüşmesini arkama alarak başkanlık arayışı içerisinde değilim

Baykal: Koalisyon görüşmesini arkama alarak başkanlık arayışı içerisinde değilim
ANKARA - CHP´nin Meclis Başkanlığı için destekleme kararı aldığı Antalya milletvekili Deniz Baykal, aday gösterilmesinin koalisyon çalışmaları ile bir ilgisi olmadığını söyledi. Baykal, "Önce M

ANKARA - CHP'nin Meclis Başkanlığı için destekleme kararı aldığı Antalya milletvekili Deniz Baykal, aday gösterilmesinin koalisyon çalışmaları ile bir ilgisi olmadığını söyledi. Baykal, "Önce Meclis Başkanlığı seçimi şu ya da bu şekilde gerçekleşecek, ondan sonra da koalisyon görüşmeleri ondan bağımsız olarak ya da ondan dolaylı etkilenmiş olarak, onun yaratacağı atmosfer yansıma yapar yapmaz onu bilemem, koalisyon görüşmeleri o zaman başlayacaktır. Takvim bu. Hiçbir şey yok. Ben bir koalisyon görüşmesini arkama alarak, bu Meclis Başkanlığı arayışı içerisinde değilim." dedi.

CHP tarafından Meclis Başkanı adayı olarak gösterilen Deniz Baykal, ziyaretlerine devam ediyor. Baykal bugün de önce MHP'de Devlet Bahçeli ile görüştü, ardından Çankaya Köşkü'nde Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. 1 saat 15 dakika süren görüşmeden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Baykal, Meclis Başkanı adayı olarak Davutoğlu ile görüştüğünü kaydetti.

Görüşmenin devam ettiği sıralarda AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın da Çankaya Köşkü'ne geldiği hatırlatılarak üçlü bir görüşme olup olmadığı sorulan Baykal, "Yok hayır. Sadece ikili görüşme oldu. Öyle bir şey yok. Sayın İsmet Yılmaz'a da başarılar diliyorum. Hayırlı olsun." cevabını verdi.

MECLİS'İ SEÇİMDE KİM YÖNETECEK?

"Meclis Başkanlığı seçimi oturumunu siz bizzat kendiniz mi yöneteceksiniz?" diye sorulan Baykal, "Bu konuyu hukukçulara inceletiyorum. Bana bir rapor verecekler. O raporu gördükten sonra anlayışımı ifade edeceğim." şeklinde konuştu.

'ADAYLIĞIMIN KOALİSYON İLE İLGİSİ YOK'

Ardından CHP tarafından aday gösterilmesi ile birlikte gündeme gelen AK Parti ile CHP'nin koalisyon kuracağı iddiaları sorulan Baykal, şöyle konuştu: "Hiçbir şekilde koalisyon görüşmeleriyle Meclis Başkanlığı seçimi arasında bir bağlantı olduğuna dair benim bir bilgim yok. Yani, şu anda CHP'nin Sayın Genel Başkandan aldığım en son bilgiye dayanarak söylüyorum, herhangi bir parti ile koalisyon konusunda yaptığı bir yetkilendirme, görevlendirme söz konusu değil. Bir koalisyon çalışması başlamış değil. Sayın Başbakanın da aynı şekilde herhangi bir koalisyon çalışmasını sürdürmekte olmadığına dair kendisinden bilgi aldım. Bu çok doğal. Koalisyon görüşmelerinin başlaması için Başkanlık Divanı'nın oluşması gerekiyor. Cumhurbaşkanı bildiğiniz gibi Başkanlık Divanı oluştuktan sonra görevlendirme yapacağını ifade etti. Daha görevlendirme yapılmamış, kim hangi yetkiyle hangi partilerle ne teması yaptı, yapacak belli değil. Bu aşamada koalisyonun işareti, önce Meclis Başkanlığı seçimi şu ya da bu şekilde gerçekleşecek, ondan sonra da koalisyon görüşmeleri ondan bağımsız olarak ya da ondan dolaylı etkilenmiş olarak, onun yaratacağı atmosfer yansıma yapar yapmaz onu bilemem, koalisyon görüşmeleri o zaman başlayacaktır. Takvim bu. Hiçbir şey yok. Ben bir koalisyon görüşmesini arkama alarak, bu Meclis Başkanlığı arayışı içerisinde değilim. Bunu herkesin bilmesini istiyorum.

Meclis Divanı'nın hangi gün oluşacağına ilişkin bir soru üzerine ise Deniz Baykal, "Bilemiyorum onu seçilecek olan arkadaş o planlamayı yapacak. Ben henüz o planlamayı yapmak durumunda değilim. Sanıyorum herkes sorumluluğunu bilerek Türkiye'ye zaman kaybettirmeden derhal o konuda gerekeni kararlaştıracaktır." diye kaydetti.

DAVUTOĞLU, ERDOĞAN İLE NE GÖRÜŞTÜĞÜMÜ BİLİYORDUR

Davutoğlu ile görüşmesinde kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin gündeme gelip gelmediği sorulan Baykal, "Gündeme gelme gibi ayrı bir madde gibi ele alınacak bir yönü yok bunun. Eminim Sayın Başbakan o görüşme hakkında yeterince bilgi sahibi olmuştur. Benimle görüşmeye gelmeden o konuyu bütün ayrıntılarıyla Sayın Cumhurbaşkanının Sayın Başbakana aktarmış olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78