• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

"Hürriyet çuval haberlerini neden yaptı?

"Hürriyet çuval haberlerini neden yaptı?
Sabah Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, bazı eleştirilere yanıt verirken çok çarpıcı bir imada bulundu. Bakalım Ertuğrul Özkök bu dedikoduları aydınlatacak mı?
Hürriyet çuval haberleriyle gündemi değiştirmişti. Türk basını, Türk Albay'a inananlar, Amerikalı Albaüy'a inananlar ve her ikisine de inanmayanlar olarak üçe bölünürken, saflar netleşmişti. Hürriyet Çuvalın intikamının alındığını duyurduktan sonra, haberlerini yumuşatıp, neredeyse 180 derecelik bir dönüş sergiledi. Şimdi olaydaki asparagas ihtimali daha da güçlenmiş görünüyor. Sabah Genel Yayın yönetmeni Fatih Altaylı, nasıl bir rota izleyeceğini açıklayıp, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verirken bu olaya da dokundurdu. Altaylı "Sabah'ın Fatih'leşmeyeceğini, Fatih'in Sabah'laşmayacağını" söylerken, Hürriyet'in çuval haberlerine bakın nasıl gönderme yaptı.
 
FATİH ALTAYLI'NIN SABAH'TAKİ YAZISINDAN ALINTIDIR.
 
Yazar eleştirisine açık yanıtımdır

Genel Yayın Yönetmeni olmanın en zor yanı Hıncal Uluç gibi bir yazarın yazdığı gazetenin genel yayın yönetmeni olmak.
Daha ikinci günden "kılıcını biledi", iyi de yaptı.
Hıncal Abimiz diyor ki, "Sabah'ı temsil ediyorsun ona göre yazman lazım" ve ekliyor "Amerikalı Albay'a neden inanıyorsun?"
İlk eleştirisini çok kişiden duyuyorum. "Sen artık Sabah'sın. Canının çektiğini yazamazsın."
Karmaşık bir durum. Bence ben benim, Sabah ise Sabah. Benden önce vardı, benden sonra da olacak. Aynen benim Genel Yayın Yönetmeni olmadan varolduğum, Genel Yayın Yönetmeliği görevim bitince yazar olarak varolmaya devam edeceğim gibi. Ben kendi adıma ne Sabah'ı Fatihleştirmek, ne de Fatih'i Sabah yapmak gibi bir niyetim yok.
Egom bu kadar güçlü değil. Doğrusunu isterseniz bu konuda sizin, okurlarımın beklentisini de öğrenmek istiyorum. Siz ne diyorsunuz? Bana yazın.
Albay konusuna gelince. Bizim yazdığımız yüzde bin doğru. Hürriyet'in haber kaynağı Albay'ın "asparagasının" kurbanı olduğunu sadece Sabah değil, Milliyet gazetesi de ortaya çıkardı. Genelkurmay'daki kaynaklarımız da böyle bir olayın olmadığı en başından teyit etti. Yani sadece Amerikalı Albay Rollinson değil, kendi Genelkurmayımıza da sorarak "sorumlu" gazetecilik yaptık. "Bizim Albay" a değil, "evrensel gerçeklere" endeksliyiz. Hürriyet'in bu haberi "neden" yaptığı ve çuval meselesini haftalardır neden gündeme taşıdığı konusundaki "dedikodulara" ise değinmek istemiyorum.
Rektör Yücel Aşkın konusundaki fikrine ise saygı duyuyorum. Ama ben her zaman olduğu gibi "yüzde yüz" doğruluktan yanayım. Haksız yere tutuklu kalmasına tepki gösterdiğim gibi, yanlış davranışına da tepki gösteririm.
Benim için "bizden" yoktur.
"doğrular" vardır.

 

FATİH ALTAYLI/ SABAH

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78