• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

"Hastalıklı ruha sahip, küfürbaz yazar!!!"

"Hastalıklı ruha sahip, küfürbaz yazar!!!"
Yılbaşını kutlayanları köpek olarak gösteren bir karikatür üzerine başlayan polemikte, Zaman gazetesi Çölaşan'a cevap verdi. Zaman'ın cevabı da tartışma yaratacak türden.
Bazı okuyucularımızdan, Yorum sayfasında 30 Aralık günü yayınlanan bir karikatürden yola çıkarak Zaman’a hakaret eden bir yazara cevap vermemiz için yoğun talep geldi. Küfürlü üslubuyla bilinen yazar, Zaman’ın yılbaşı kutlayanlara hakaret ettiğini iddia ediyordu.
 
Yayın politikası olarak böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca yılbaşını kutlamak ya da kutlamamak insanların özgür seçimidir. Nitekim gazetemiz 1 Ocak tarihli nüshasında, okurlarının yeni yılını kutladı. Ayrıca yeni yıl dolayısıyla bir alışveriş eki yayınlamakta da mahzur görmedi. Hal böyleyken söz konusu yazarın, bir karikatüristin pek çok biçimde yorumlanabilecek özgün çalışmasını, kaba bir anlayışla ‘Zaman’ın yılbaşı kutlayanlara hakaret ettiği’ şeklinde değerlendirmesi, akıl ve vicdanla bağdaştırılamaz.
 
Çizerimizin açıklaması
Konuyu, karikatürün çizeri Osman Turhan’a da sorduk. Turhan, söz konusu yazarın yorumunu ‘esef verici’ bulduğunu belirterek, “Kimseye hakaret etmedim. Zaten karikatürdeki karakter sevimli bir tarzda çizilmiştir. Geçtiğimiz aylarda Başbakan kediye benzetilmiş ve basın, çizere sahip çıkmıştı. Sonuçta Başbakan yasakçı kanatta görünmüş, diğerleri özgürlükçü çehreye bürünmüştü. Benim çizgim için durum neden farklı olsun?” dedi.
 
Salih Memecan’dan destek
Osman Turhan ayrıca, Türkiye’nin en önemli karikatüristlerinden Sabah Gazetesi çizeri Salih Memecan’ın da kendisini arayarak ‘Hakaret edildiğini savunan beyefendinin karikatürden anlamadığı ortada. Espriden anlamayan, karikatür sanatına gem vurmak isteyenlere karşı her zaman yanındayım.’ sözleriyle destek verdiğini ifade etti.
 
Maksat farklı
Bütün bunlar, söz konusu yazarın amacının, düzeyli bir eleştiri değil, Zaman’a ve okurlarına hakaret etmek olduğunu gösteriyor. Bu ne hasta bir ruh halidir ki, kendince yanlış bulduğu her şeyi fırsat bilerek, Fethullah Gülen’e hakaret etmeyi âdet haline getirmiştir. Bu açık haksızlığı kamu vicdanına havale ediyoruz. Tüm Türkiye, Zaman’ın çok sesliliğe açık, özgürlüklerden yana ve insan haklarına saygılı bir yayın politikasına sahip olduğunu çok iyi biliyor. Okurlarımızın duyarlılığını anlayışla karşılıyor ve yeni yıllarını kutluyorum

medyafaresi
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78