• BIST 11048.11
  • Altın 4839.591
  • Dolar 41.298
  • Euro 48.8019
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Kırgızistan Başbakanı: Birinci önceliğimiz yabancı sermayeyi ülkeye çekmek

Kırgızistan Başbakanı: Birinci önceliğimiz yabancı sermayeyi ülkeye çekmek
Kırgızistan Televizyon Radyo Kurumu Başkanı İlim Karıpbekov (solda), Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev'le görüştü

Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev, birinci önceliklerinin yabancı sermayeyi ülkeye çekmek olduğunu söyledi. Sariyev, bunun için ülkede alt yapı şartlarını oluşturmaya başlayacaklarını ifade etti.
Kırgız radyosuna konuşan Başbakan Sariyev, ekonomik alt yapıyı güçlendirmek için bir dizi reform gerçekleştirmeyi planladıklarını aktardı. Sariyev, birinci önceliklerinin yabancı sermayeyi ülkeye çekmek olduğunu söyledi. Kırgızistan Başbakanı dış sermayenin gelmesi için ise ülkede istikrarın ve hukukun üstünlüğünün olması gerektiğinin altını çizdi.

Uluslararası sıralamalarda Kırgızistan’ın iyi bir yerde olduğunu belirten Sariyev, “ Şu anda, Kırgızistan yatırım yapılabilir 189 ülke arasında 67. sırada yer alıyor. Bu durumu daha da iyileştirmek için, iş ortamını iyileştirme adına yaptığımız çalışmaları devam ettirmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43