• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Zehirli yumurta kabusu büyüyor!

Zehirli yumurta kabusu büyüyor!
Avrupa'ya yayılıyor
Fipronil maddesi karışan yumurtalar Almanya, Belçika ve Hollanda'dan sonra iki ülkeye daha sıçradı. Üç ülkede konuyla ilgili soruşturma başlatıldı
 
Zehirli yumurta salgını Avrupa’ya yayıldı
 
Deutsche Welle’de yer alan habere göre Hollanda, Belçika ve Almanya’nın ardından zehirli yumurtalar İngiltere ve Fransa’da da tespit edildi. İngiltere Gıda Standartları Ajansı “bu yumurtaların ülkedeki dağıtımını ivedilikle araştırdıklarını” açıklarken, yumurtaların sayısının “çok az” olduğu ve kamu sağlığına karşı oluşturduğu tehdidin “çok düşük” olduğu kaydedildi.
 
Fransız hükümeti de bir açıklama yaparak, Hollanda’dan gelen ve içinde fipronil maddesinin tespit edildiği 13 parti yumurtanın iki adet gıda işleme tesisinde keşfedildiğini söyledi. Fransa Tarım Bakanlığı bu zehirli yumurtaların tüketiciyle buluşup buluşmadığını henüz tespit edemediklerini ekledi.
 
Belçika’nın 20 Temmuz’da Avrupa Birliği Komisyonu’nu uyarması sonucu ortaya çıkan skandaldan sonra bu ülkedekilere ek olarak Almanya ve Hollanda’daki yumurtalar süpermarketlerden çekilmişti. Hollanda 26 Temmuz’da, Almanya da 31 Temmuz’da AB Komisyonu’na benzer uyarılarda bulunmuştu.
 
 
Avrupa'da fipronil korkusu... Milyonlarca yumurta toplatıldı
Pazartesi günü bir açıklama yapan AB Komisyonu, Birlik çapındaki hızlı uyarı sistemi ile hangi yumurtalara zehir bulaşmış ve Almanya üzerinden İngiltere ve Fransa’ya dağıtılmış olabileceğinin tespit edilebileceğini söyledi. Gazetecilere açıklama yapan Komisyon Sözcüsü Anna-Kaise Itkonen, “Şu andan itibaren her şey İsveçlilerin, İsviçrelilerin, Fransızların ve İngilizlerin elinde, çünkü tüm yumurtalar takip edilebiliyor” şeklinde konuştu.
 
Alman savcılar, zehirli yumurta skandalına ilişkin Aşağı Saksonya eyaletinde faaliyet gösteren bazı çiftlikleri incelemek üzere bir soruşturma başlattı. Böylece Belçika ve Hollanda’nın ardından Almanya, bu konuda soruşturma başlatan üçüncü ülke oldu.
 
Savcılık makamından yapılan açıklamada zehirli fipronil maddesinin rastlandığı yumurtaları üreten çiftliklerin, gıda güvenliği ve hayvan yemleme yasalarını ihlal etmek şüphesiyle soruşturulduğu bildirildi. İçinde fipronil tespit edilen yumurtalara şu ana kadar Almanya’nın 16 eyaletinin 15’inde rastlandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hazine ve Maliye Bakanlığından ÖTV açıklaması24 Temmuz 2025 Perşembe 11:40
  • Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü24 Temmuz 2025 Perşembe 10:26
  • Türk somonunda ihracat hedefi!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:13
  • Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,66 oldu21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:26
  • Yapılandırmada yeni dönem19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:51
  • Kurulan şirket sayısı azaldı18 Temmuz 2025 Cuma 11:05
  • Konut fiyatlarında büyük artış17 Temmuz 2025 Perşembe 11:11
  • Konut satış rakamları açıklandı17 Temmuz 2025 Perşembe 10:19
  • Bütçe Haziran’da açık verdi16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43