• BIST 9356.04
  • Altın 4214.629
  • Dolar 39.0296
  • Euro 44.2446
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 30 °C

Veli Demir: MEB içinden çıkılmaz bir kargaşaya yol açtı

Veli Demir: MEB içinden çıkılmaz bir kargaşaya yol açtı

ANKARA (CİHAN)- Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin doğru dürüst bir uygulama takvimi açıklayamayan; açıkladığı takvime de bizzat kendisi uymayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bu yaz tatilinde atama ve yer değiştirmelerle ilgili aldığı karar ve uygulamalarla içinden çıkılmaz bir kargaşaya yol açtığını söyledi.

Demir, “Bakanlık, her ne kadar rotasyon uygulamasında geri adım atmış olsa da öncesinde yaptığı il içi tayinlerle ve geciken rotasyon kararıyla yarattığı sorunları ortada bırakarak bir kenara çekilmiştir.” dedi.

Demir yazılı değerlendirmesinde, birçok öğretmenin, rotasyon baskısı altında ehven-i şer anlayışıyla da olsa il içi yer değiştirme; bir kısım öğretmenin de rotasyon uygulamasına maruz kalacağı düşüncesiyle emekliliğini istemek zorunda bırakıldığına işaret ederek, “ Her iki talep ve uygulama da isteğe bağlı gibi görünse de gerçekte öğretmenlerin kendi özgür iradeleriyle yaptıkları bir tercih olarak kabul edilemez. Bakanlığın adeta ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ olarak adlandırılabilecek bu uygulamaları, öğretmenleri hiç de istemedikleri kararlar almaya zorlamıştır.” görüşünü aktardı.

“YENİ BİR KARGAŞAYA DA ZEMİN HAZIRLADI”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öncelikle norm kadro güncellemelerini yapmadan rotasyon uygulamasının sonuçlarını hesaplamadan il içi tayinleri yaparak yeni bir kargaşaya da zemin hazırladığını vurgulayan Veli Demir, şöyle devam etti: “Başından beri haksız, hukuksuz ve yanlış uygulama ve kararlarıyla öğretmenleri mağdur eden Bakanlıkça, rotasyon öncesinde il içi yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenlere; hiçbir şarta bağlı olmaksızın bu taleplerinden vazgeçmek ve güncellenmiş normlara göre yeniden il içi tayin isteğinde bulunmak konusunda yeni bir hak tanımalıdır. Ayrıca yine rotasyon baskısı nedeniyle emekliliğini istemek durumunda kalan öğretmenlere de emeklilik onaylarının iptali ile eski görev yerlerine dönmeleri hususunda yine herhangi bir şarta bağlı olmaksızın talepte bulunmak üzere makul bir süre verilmelidir.”

MEB YETKİLİLERİNE İSTİFA ETMİŞ GEÇİCİ BİR HÜKÜMETİN MENSUBU HATIRLATMASI

Eğitim İş Genel Başkanı Demir açıklamasını, “Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine, istifa etmiş geçici bir hükümetin mensubu olduklarını, yanlış karar ve uygulamalarından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini hatırlatırız. Aksi halde Eğitim-İş olarak Bakanlığın yanlış ve hukuk dışı uygulamalarına karşı her türlü yasal zeminde mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz." diye tamamladı.



CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43