• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Ürün pazarı kadın girişimcilere odaklandı

Ürün pazarı kadın girişimcilere odaklandı
Girişimci kadınlar kariyer yolculuklarını şekillendiriyor...

Küresel salgınla giderek artan sağlıklı yaşam bilinci, doğal ve organik yiyecek ve içecekler, kozmetik ve takviye edici ürünleri bir araya getiren fonksiyonel ürün pazarını hareketlendirdi. Geçtiğimiz yıl 93 milyar dolara ulaşan küresel fonksiyonel ürün pazarının bu yıl 100 milyar doları aşması ve yıllık %7,9 bileşik büyüme oranıyla 2026’da 140 milyar dolar sınırına dayanması bekleniyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye odaklanan, aktif ve sağlıklı yaşama rehberlik eden fonksiyonel ürün pazarının girişimci ekosisteminin de gelişimini desteklediğini belirten Siberian Wellness Türkiye Satış Direktörü Enver Coşkunsu, “Küresel salgın fonksiyonel ürün pazarını hareketlendirirken, girişimci kadınları hedefleyen yeni iş modellerinin gelişmesini de sağladı. Özellikle, kadın girişimciler için kariyer fırsatı yaratan fonksiyonel ürün pazarı yeni gelişim alanlarıyla büyümesini sürdürüyor. Starups.watch’un Türkiye Startups Ekosistemi 2022 1. Çeyrek Raporu’na göre bu dönemde 49 Türk girişimciye yapılan uluslararası yatırımların %35’i kadın girişimcilere yöneldi. Ülkemizde girişimci olarak yola çıkarak finansal özgürlük kazanan kadınlar, elde ettikleri başarılarla uluslararası yatırımların da odak noktasında yer alıyor” dedi.

Girişimci kadınların kariyer yolculuklarını şekillendiriyor

Fonksiyonel ürün pazarında 25 yılı aşan bir tecrübeyle yetişkin ve çocuk sağlığını destekleyen biyoaktif kozmetik, spor ve fonksiyonel gıda ürünleri geliştirdiklerini kaydeden Enver Coşkunsu, “Yüksek kaliteli ve ulaşılabilir fiyat düzeyine sahip ürünlerimizle pazarda farklılaşırken, kadınlara finansal özgürlük veren iş modelimizle girişimci kadınların kariyer yolculuğunu şekillendiriyoruz. Sibirya doğasının dünyamıza armağan ettiği eşsiz içeriklere sahip 300’den fazla ürünümüzü 3 kıtada 60’tan fazla ülkeye ulaştırıyoruz. Sağlıklı ve zinde yaşam biçiminin temsilciliğini üstlenen kadınların başrol oyuncusu olduğu iş modelimizle, kadınların girişimci ekosistemindeki yerini sağlamlaştırarak onları sürekli genişletiyoruz” diye belirtti.

Fonksiyonel ürünlerin uluslararası ticaret trafiğini hızlandırıyor

Sibirya merkezli bir şirket olarak fonksiyonel ürünlerin uluslararası ticaretteki trafiğini hızlandırdıklarını söyleyen Siberian Wellness Türkiye Satış Direktörü Enver Coşkunsu, “Rusya istatistik kurumu Rosstat’ın verilerine göre, Sibirya’nın en iyi 600 işletmesi arasında 2. sırada yer alan şirketimiz, en yüksek güvenilirliği ifade eden AAA notuna sahip. Dünyada 270 binden fazla aktif danışmanımızla küresel fonksiyonel ürün pazarına dinamizm kazandırıyoruz. Besin Takviyeleri Üreticileri Birliği’nin üyesi bir şirket olarak Türkiye’deki besin takviyeleri endüstrisinin gelişimine ve ürün kalitesinin artırılmasına yön veriyoruz. Farklı ülkelerde geliştirilen ürünlerin denetimini yapan ve pazarın geleceğine yönelik stratejik adımlar atanlarla birlikle kurduğumuz bu ortaklık bize büyük bir sorumluluk veriyor. Ar-Ge laboratuvarlarımızda, endoekoloji, kronobiyoloji, adaptasyon tıbbı ve mikrobesinoloji gibi alanları kapsayan önleyici programlar dahilinde geliştirdiğimiz doğallığı kanıtlanmış ürünlerimizle bu sorumluluğu yerine getiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Dünyanın sürdürülebilirliğine hizmet ediyor

Faaliyet gösterdikleri ülkelerde sağlıklı yaşam tarzının teşvik edilmesi ve ekolojik kültürün devamının sağlanması yönünde adımlar attıklarını belirten Enver Coşkunsu, “Yalnızca ürünlerimizle değil toplumsal fayda odaklı sosyal sorumluluk projelerimizle de dünyanın sürdürülebilirliğine hizmet ediyoruz. BM Sürdürülebilir Gelişme Programı kapsamında geliştirdiğimiz ürünlerimizde, çevre dostu içerikler kullanarak yeşil teknolojileri destekliyoruz. Doğada nadir bulunan ve soyu tükenmekte olan hayvanlar, endemik bitkiler ve doğa harikalarını korumaya yönelik büyük ölçekli eko projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda kar leoparları, Baykal fokları, saker şahinleri ile Baykal Gölü’nü korumaya yönelik projelerimizi tamamladık. 2021 yılında eko projelere 22 milyon TL’den fazla fon ayırarak doğanın bize cömertçe sunduğu güzelliklere katkı sunmaya çalıştık. Şirketimizin 25. yıl dönümüne özel ağaçlandırma projeleri başlattık. Gönüllü danışmanlarımızla 100 bini aşan fidanı dünya topraklarıyla buluşturduk. Dünyanın ekolojik dengesini koruma altına almayı hedeflediğimiz projelerimizle gelecek nesillere temiz bir gelecek bırakmanın huzurunu tüm paydaşlarımızla birlikte yaşıyoruz” diye ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çelik sektörü rekabetçiliğini geri istiyor26 Mart 2024 Salı 13:10
  • Kredi kartları borçlanmaları arttı26 Mart 2024 Salı 09:40
  • Türk organik sektörü ABD pazarında26 Mart 2024 Salı 09:09
  • Bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor25 Mart 2024 Pazartesi 11:54
  • İşsizlik rakamları açıklandı25 Mart 2024 Pazartesi 10:11
  • Kartlı ödemeler arttı25 Mart 2024 Pazartesi 09:09
  • Kredi ve kredi kartı borçlanmaları azaldı23 Mart 2024 Cumartesi 13:16
  • Züccaciye ihracatında Türkiye rüzgarı22 Mart 2024 Cuma 13:37
  • Yabancı ziyaretçi sayısı arttı22 Mart 2024 Cuma 13:28
  • Kapanan şirket sayısı arttı22 Mart 2024 Cuma 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78