• BIST 11198.85
  • Altın 4887.253
  • Dolar 41.282
  • Euro 48.9713
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Türkiye’nin e-ticaret sendikası kuruldu

Türkiye’nin e-ticaret sendikası kuruldu
Türkiye’de 256 bin 861 firma e-ticaret yapıyor

E-ticaret hacminin bir yılda yüzde 66 büyüdü. Türkiye’de e-ticaret faaliyeti gösteren firma sayısı 256 bin 861’e ulaştı. E-ticaret alanında faaliyet gösteren firmaların büyümesine katkı sağlamak amacıyla kurulan E-Ticaret İşveren Sendikası, bu alanda hizmet veren ilk sendika olma özelliği taşıyor.

 

Türkiye’nin ilk e-ticaret işveren sendikası kuruldu. E-Ticaret İşveren Sendikası (E-TİS), e-ticaret alanında faaliyet gösteren firmaları destekleyerek geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemelerine katkı sağlayacak. E-TİS, ulusal ve uluslararası alanlarda kârlılığı yüksek işletme sayısını artırmayı hedefliyor. 

 

E-TİS, e-ticaret firmalarının yasal temsilci olarak faaliyetlerine başladı

 

Genel kurulda konuşan E-Ticaret İşveren Sendikası Genel Başkanı Erdem Yanık, “Anayasa’mızın 51. maddesine istinaden kurulan ve e-ticaret alanında faaliyet gösteren şirketlerimizi temsil eden ilk sendika olarak, yenilikçi uygulamalar geliştirmeyi, teknolojiyi en üst seviyede kullanarak ulusal ve uluslararası alanlarda kârlılığı yüksek verimli işletmelerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz.” dedi. E-Ticaret İşveren Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Azat Gökçe ise faaliyet raporunda yapılmış ve yapılacak olan eğitim, anlaşmalı kurumlar protokolü, kurum ziyaretleri ve üyelere özel faaliyetler hakkında bilgiler verdi. E-ticaret İşveren Sendikası, gerçekleştirilen ilk olağan genel kurulunda alınan kararla Tüm İşverenler Sendikaları Konfederasyonu’na (TİSKO) katıldı.

 

E-ticaret hacmi 226 milyar liraya ulaştı

 

Türkiye’de e-ticaretin geldiği noktayı etik ve ticari değerleri gözeterek daha da ileriye taşımayı planladıklarını vurgulayan E-Ticaret İşveren Sendikası Denetim Kurulu Başkanı Mesut Şenel ise “Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de e-ticaret faaliyetinde bulunan 256 bin 861 işletme bulunuyor. 2020’de e-ticaret hacmi 2019’a göre yüzde 66 artarak 136 milyar liradan 226,2 milyar liraya yükseldi. E-ticaret alanında faaliyet gösteren şirketlerin katma değerli hizmetlerle yurt dışına açılmalarına destek olacağız.” açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Togg T10F satışa çıktı! İşte fiyat listesi15 Eylül 2025 Pazartesi 10:47
  • Ocak’tan ‘Prestijli Fuar’ müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 12:27
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86 oldu12 Eylül 2025 Cuma 10:49
  • Merkez faiz kararını bugün açıklayacak11 Eylül 2025 Perşembe 10:32
  • Plansız üretim, çiftçiyi yine zora soktu10 Eylül 2025 Çarşamba 10:58
  • İnşaat maliyetlerinde artış durmadı10 Eylül 2025 Çarşamba 10:54
  • ATM'lerde limitler değişti09 Eylül 2025 Salı 08:48
  • Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması08 Eylül 2025 Pazartesi 10:27
  • TÜİK verilerine göre Ağustos’ta BIST 100 zirvede08 Eylül 2025 Pazartesi 10:19
  • Bakan Işıkhan'dan 'işsizlik' açıklaması06 Eylül 2025 Cumartesi 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43