• BIST 9379.02
  • Altın 4281.99
  • Dolar 39.4007
  • Euro 45.4644
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 28 °C

Türkiye Tayvan iş birliği

Türkiye Tayvan iş birliği
Fly BVLOS Technology, Taiwan,Türkiye UAV Technology Center’ın ortağı oldu...

İHA teknolojisi alanında önemli faaliyetlerin yürütüldüğü Dronepark’a ev sahipliği yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile yine Dronepark’ta konuşlu ve İHA sektörüne yeni bir soluk kazandıran Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology, Tayvan’a açılıyor. Tayvan’ın Chiayi şehrinde gerçekleşen Taiwan-Türkiye UAV Technology Forum’a katılan Gebze Teknik Üniversitesi ve Fly BVLOS Technology, burada Tayvan Formosa Üniversitesi ile ’İHA teknolojisi alanında akademik ve teknik değişim ve iş birliğini teşvik etmek ve güçlendirmek’ amacıyla anlaşma imzaladı. Anlaşmayla Fly BVLOS Technology, merkezi Tayvan’da bulunan ve İHA teknolojisi alanında çalışan UAV Technology Center’ın ortağı oldu. 

Ortaklıkla beraber dünyada teknoloji geliştirmede önde gelen firmalar ile Ar-Ge faaliyetlerini beraber yürütmek üzere iş birliği anlaşmaları imzalayan Fly BVLOS Technology, yakında Uluslararası UAV Technology Center’da bir Ar-Ge ofisi açacak. Burada özellikle motor, çip, batarya gibi ürünlere yönelik Ar-Ge faaliyetleri yürütülecek. Ayrıca tüm paydaşlar İHA teknolojileri alanındaki uzmanlık ve tecrübelerini paylaşacak.

İmza törenine Fly BVLOS adına Fly BVLOS kurucusu Kamil Demirkapu, Gebze Teknik Üniversitesi adına rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, eski rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Tayvan Formosa Üniversitesi adına ise rektör Shinn-Liang Chang katıldı.  

Dünyada benzeri olmayan GTÜ Dronepark’ta, İHA teknolojilerinin ülkemizde ilk defa uluslararası kapsamda ele alındığı eğitim ve teknoloji programları ile Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor. Dronepark’ta faaliyet gösteren FLY BVLOS Technology ise dünya standartlarında verdiği nitelikli İHA pilot eğitimleri ve ürettiği İHA’lar ile Türkiye ekonomisine katkı sunuyor. GTÜ ve Fly BVLOS, Tayvan’a İHA üretimindeki tecrübelerini aktarırken önemli bir teknoloji üreticisi olan Tayvan Formasa Üniversitesi’nin ve ortağı olunan UAV Technology Center’ın da bu alandaki çalışmalarından faydalanacak. 

Demirkapu: “Dünyadaki en iyi İHA’lardan bazıları Türk mühendislerin elinden çıkıyor”

Törende konuşan Fly BVLOS kurucusu Kamil Demirkapu, yapılan anlaşmayla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün burada böyle bir iş birliği için bir arada bulunmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Tayvan; teknoloji alt yapısı, Ar-Ge faaliyetleri, ekonomisi ve üretimiyle bizler için çok değerli bir ülke. Türkiye ise Ar-Ge’den üretime çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği atılımlarla dünyada önemli bir yere geldi. Özellikle herkesin çok iyi bildiği gibi dünyadaki en iyi İnsansız Hava Araçlarından bazıları Türk mühendislerinin elinden çıkmakta. Gebze Teknik Üniversitesi, geleceğin lojistik ve havacılık sektörleriyle beraber tüm ticaret hayatını değiştirecek İHA teknolojilerinin ülkemizde ilk defa uluslararası kapsamda ele alındığı eğitim ve teknoloji programları bulunan Dronepark’a ev sahipliği yapıyor. Dronepark’ta faaliyet gösteren Fly BVLOS Technology şirketimiz de kurulalı henüz sadece 1 yıl olmasına rağmen İHA üretimi ve İHA pilotluğu eğitimi alanındaki önemli başarılarıyla bizleri gururlandırıyor. Yapılan bu anlaşmayla Türkiye’den bu iki çok güçlü partnere, İHA teknolojisi alanında değerli akademik çalışmalara imza atan Tayvan Formosa Üniversitesi’nin tecrübesi de katılacak. Bu iş birliğiyle sektörde önemli araştırma ve yeniliklere imza atarak hem ülkemizin İHA alanındaki Ar-Ge ve üretim faaliyetlerine hem de Türkiye’nin bu alandaki uzmanlığı ve birikiminin uluslararası camiada daha da görünür olmasına katkı vermeyi hedefliyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine bu gece zam geliyor12 Haziran 2025 Perşembe 11:01
  • Mayıs ayı ihracatı 1 milyar doları aştı11 Haziran 2025 Çarşamba 10:13
  • Karpuz fiyatları düştü05 Haziran 2025 Perşembe 11:14
  • 2025 yılı hububat alım fiyatlarını açıklandı03 Haziran 2025 Salı 10:34
  • Haziran ayı kira artış tavan rakamı belli oldu03 Haziran 2025 Salı 10:28
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • İşsizlik oranı açıklandı30 Mayıs 2025 Cuma 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43