• BIST 11182.96
  • Altın 4902.297
  • Dolar 41.2915
  • Euro 49.0238
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Türk yatırımcılar Dubai’de

Türk yatırımcılar Dubai’de
Türk yatırımcılar lüks konut piyasasının kalbi Dubai’yi tercih ediyor...

Türkiye’de yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da benzer uygulamalar yapılıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık 205 bin dolara indirilmesi, Türk yatırımcıları Dubai’ye yatırım turuna çıkarıyor.

Türkiye’de yabancı yatırımcılara 250 bin dolar yatırım karşılığında vatandaşlık hakkı tanınması, gayrimenkul sektöründe yabancı oranını her geçen gün artırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan kasım ayı konut satış istatistiklerine göre, yabancılara yapılan konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,4 artarak 7 bin 363’e ulaştı.

Benzer bir uygulamanın yapıldığı Birleşik Arap Emirlikleri’nde yürürlükte olan yabancı vatandaşlık kanunundaki son değişiklik, yabancı yatırımcıların taleplerini artırdı. 21 Eylül’de yapılan düzenlemeyle vatandaşlık şartının 1 milyon dirhemden 750 bine düşürülmesi, Türk gayrimenkul yatırımcılarını Dubai’de yatırım turuna çıkardı. Yeni düzenleme hakkında bilgi veren Satış Danışmanı Aslıhan Çaybaşı, “750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık 205 bin dolarlık yatırımı Dubai’de yapan yabancı yatırımcılar, kendileri ve aileleri için süresiz oturma iznine sahip olabiliyor. Yatırımcılara kolay vize ve bütçe dostu ödeme imkanları ile yatırım amaçlı yapılan satın alma işlemlerinde kiralama seçenekleri gibi büyük kolaylıklar da sunuluyor” dedi. 

Dünyanın en güvenilir şehirleri arasında

Yatırımcıların yabancıya vatandaşlık hakkı getiren yasadan faydalanarak dünyanın en güvenilir şehirleri arasında yer alan Dubai’de yaşama ve iş kurma avantajı elde ettiğini söyleyen Aslıhan Çaybaşı, “Dubai, dünyada lüks konut piyasasının kalbinin attığı bir şehir olarak gayrimenkulde kazançlı yatırımın adresi oldu. Dubai’nin yatırım yapmayı kolaylaştıran olanakları, yatırımcıların kazançlı iş fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanıyor. Dubai’de şirket kurulumları dışında hiçbir alanda vergi şartı bulunmuyor. Yatırımcılar doğru yatırımlarla yaşam standartlarını yükseltebiliyor. Dünyanın en yüksek maaşlarına sahip şirketlerde aradıkları pozisyonu bularak kariyer hayatlarına yön verebiliyorlar. Yüksek seyreden kira fiyatları sayesinde de yatırımlar kısa sürede kendini amorti edebiliyor” dedi. 

Dubai’de prestijli ve kazançlı yatırım fırsatı

2002 yılından bu yana geliştirdikleri projelerle Ortadoğu’nun lüks konut piyasasına yön verdiklerini belirten Satış Danışmanı Aslıhan Çaybaşı, “100’den fazla uluslararası ödüle sahip yüksek katlı dev mimari yapılardan, prestijli otel ve tatil köyüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar 36 bin 400 adet dairenin teslimatını tamamladık. Konfor ve lükste sınırları aşan projelerimizle yatırımcılarımızı prestijli ve kazançlı yatırımlarla buluşturuyoruz. Kısa sürede kendini amorti eden projeler, sözleşme imzalanır imzalanmaz kazandırmaya başlıyor. Projelerimizin %90’ı Dubai’nin en yüksek kira getirisine sahip Business Bay bölgesinde yer alıyor” diye ifade etti. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Merkez faiz kararını bugün açıklayacak11 Eylül 2025 Perşembe 10:32
  • Plansız üretim, çiftçiyi yine zora soktu10 Eylül 2025 Çarşamba 10:58
  • İnşaat maliyetlerinde artış durmadı10 Eylül 2025 Çarşamba 10:54
  • ATM'lerde limitler değişti09 Eylül 2025 Salı 08:48
  • Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması08 Eylül 2025 Pazartesi 10:27
  • TÜİK verilerine göre Ağustos’ta BIST 100 zirvede08 Eylül 2025 Pazartesi 10:19
  • Bakan Işıkhan'dan 'işsizlik' açıklaması06 Eylül 2025 Cumartesi 12:26
  • Altın yine kazandırdı, borsada kayıp büyük06 Eylül 2025 Cumartesi 11:48
  • UİB’in 8 aylık ihracatı 27,6 milyar dolara ulaştı04 Eylül 2025 Perşembe 11:47
  • Eylül ayı kira zammı netleşti03 Eylül 2025 Çarşamba 11:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43