• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

Türk ayakkabı yan sanayisine İtalya ve Çin ilgisi

Türk ayakkabı yan sanayisine İtalya ve Çin ilgisi
İSTANBUL - İthal ayakkabıya getirilen yüzde 50´ye kadar ek vergi uygulaması özellikle ayakkabı yan sanayi sektörünün yüzünü güldürdü. Sektörde neredeyse kapanmak üzere olan firmalar tam kapasit

İSTANBUL - İthal ayakkabıya getirilen yüzde 50'ye kadar ek vergi uygulaması özellikle ayakkabı yan sanayi sektörünün yüzünü güldürdü. Sektörde neredeyse kapanmak üzere olan firmalar tam kapasiteli üretime başladı. Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği'nin (AYSAD) Başkanı Tan Erdoğdu, "İthal ayakkabıya getirilen ek vergiler, Çin'de üretimi bulunan yerli üreticinin yeniden yurda dönmesini sağladı. Özellikle İtalya ve Çin gözünü Türkiye'deki üretime çevirdi." dedi.

Türkiye'de ayakkabı yan sanayinin en istikrarlı fuarı AYSAF, sektörü 53. kez CNR EXPO Yeşilköy'de bir araya getirdi. Fuara 400'ün üzerinde katılım olunken, bunun yüzde 45'ini yabancılar oluşturdu. Sadece İtalya'dan 100'e yakın firma iştirak ederken, Çin'den de 35 firmanın katılması dikkat çekti. Fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan AYSAD Başkanı Tan Erdoğdu, söz konusu durumda ithal ayakkabıya getirilen ek vergilerin etkili olduğunu ifade ederek, "Ayakkabı üretiminde dünyanın gözü bir anda üzerimize çevrildi. Çok sayıda ülke Türkiye'de varlık göstermek istiyor. Çin'de üretimi olan yerli firmalarımız yurda döndüğü gibi İtalya, Çin gibi sektörde önem teşkil eden ülkelerde Türkiye'de üretimin yollarını arar oldular. Bu durum bizim adımıza sevindirici. AYSAF'a 100'ün üzerinde İtalya'dan, 39 firma da Çin'den katılıyor. Bu ülkelerle önemli işbirliklerimiz olacak." diye konuştu.

Türkiye'de 500 milyon çift ayakkabı üretim kapasitesi olduğunu kaydeden Erdoğdu, bu kapasitenin ancak yüzde 60'ının kullanabildiğini belirtti. Yeni gelişmeler sayesinde kapasiteyi kısa bir zamanda yüzde 75'e çıkaracaklarını dile getirdi.

Pozitif Fuarcılık Genel Müdürü Ercüment Yıldızerler de AYSAF'a Almanya'dan, İtalya ve İngiltere'ye kadar 40'ın üzerinde ülkeden çok sayıda alıcının geldiğini söyledi. Fuar, 9 Mayıs 2015 tarihine kadar açık kalacak.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İşsizlik rakamları açıklandı30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:36
  • Bakan Şimşek: Ekonomimiz olumlu döngüye girdi26 Temmuz 2025 Cumartesi 10:45
  • Kredi kartı faiz oranları değişti25 Temmuz 2025 Cuma 11:18
  • Araç sahiplerine kötü haber: LPG'ye zam geliyor24 Temmuz 2025 Perşembe 11:56
  • Hazine ve Maliye Bakanlığından ÖTV açıklaması24 Temmuz 2025 Perşembe 11:40
  • Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü24 Temmuz 2025 Perşembe 10:26
  • Türk somonunda ihracat hedefi!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:13
  • Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,66 oldu21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:26
  • Yapılandırmada yeni dönem19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43