• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Tuncel Kurtiz Ödülleri sahiplerini buldu

Tuncel Kurtiz Ödülleri sahiplerini buldu
"Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri" törenle verildi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Edremit Belediyesi'nin sanatçı merhum Tuncel Kurtiz anısına düzenlediği "Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri" sahiplerini buldu. Siyaset, sanat ve basın camiasından birçok isim ödül töreninde bir araya geldi.

Edremit Belediyesi, iki yıl önce hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz anısına, "Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödül Töreni'ni düzenledi. Kamuoyu yoklamasında siyaset, sanat ve basın camiasında öne çıkan birçok ismin ödüllendirildiği tören, Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene katılanlar Tuncel Kurtiz'in sesinden Kazdağları'nı dinleyerek, merhum sanatçının 2010 yılında Güre Beldesi'nde çekilen görüntülerini izledi.

Törende konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "Hayatını sanata ve çağdaş bir geleceğe adamış, ülkemizin usta sanatçılarından Tuncel Kurtiz anısına düzenlediğimiz ödül törenine katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Vasiyetinde dahi Kazdağları'nı ihmal etmeyen ve bu topraklarda ebediyete intikal etmek isteyen usta isim Tuncel Kurtiz'in adını taşıyan bu ödül töreni; sizler de olduğu gibi benim için de ayrı bir öneme sahip. Sayısız ödül ve başarıya imza atmış, taraflı tarafsız herkesin övgüsüne mazhar olmuş böyle bir ustanın anısına düzenlenen ödül töreninin, onun anısını ve ismini yaşatma anlamında sonra derece önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin içerisinden geçtiği bu zorlu dönemde, doğruları söylemenin ötesinde; dik ve onurlu bir duruş sergilemenin de takdir edilmesi gerektiğini belirtmek isterim. İşte bugün, bu dik ve onurlu duruşu sergileyen önemli konukları Edremitimizde misafir ediyoruz. Haksızlıklara karşı dik duruşları birilerinin çıkarlarına eyvallah etmeyişleri ve bağımsız, laik Türkiye'nin adını her platformda yüksek sesle dile getirmeleriyle, gönlümüzde adeta taht kuran önemli misafirlerimizi ağırlıyoruz." dedi.

Konuşmasını, "Güzel güneşli günlere, aydınlık ve çağdaş yarınlara, bağımsız ve onurlu bir geleceğe, adalet ve eşitliğe, Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun yolunda yürüyen yürekli insanlara merhaba demek istiyorum." diye sürdüren Saka, "Merhaba gelecek gün, merhaba aydınlık yarın, merhaba özgür Türkiye. Türkiye'nin Misak-ı Milli sınırları ve Kuva-yi Milliye ruhunu göz ardı etmeyen herkesle aynı masada oturup bir şeyleri konuşabileceğimizi savunuyorum. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve özgürlüğü için ortaya konan her bir fikre sonsuz saygı duyuyorum. Bu meyanda, ülkemizin gelişmesi ve çağdaşlığa doğru yürümesi için atılan her bir adım, söylenen her bir söz çok önemlidir. İşte bugün bizlerle birlikte olan değerli misafirlerimizden bazıları bu sözleri korkusuz ve cesurca söylediği ve yazdığı için hapis yattılar. Ama yılmadılar, korkmadılar, sinmediler. İnandığı doğruların arkasından tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi giden değerli dostlarımıza bin selam olsun. Selam olsun o koca yürekli insanlara, güzel günlerin umudunu yeşertenlere, Gezi'de yitirdiğimiz genç fidanlarımıza, selam olsun Deniz'e, Hüseyin'e ve Yusuf'a, Kuva-yi Milliye'ye ve onun ruhunu taşıyan herkese." diye konuştu.

Konuşmanın ardından "Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri" sahiplerine verildi. Jüri üyeleri tarafından ödüle layık görülenler; Kazdağları Doğal Yaşam Onur Ödülü; CHP İstanbul Mv. Gürsel Tekin'e, Yılın En iyi Çıkış Yapan Erkek Siyasetçisi Ödülü; CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'e, Yılın En iyi Çıkış Yapan Kadın Siyasetçisi Ödülü; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'a, Yılın Çıkış Yapan Milletvekili Ödülü; CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na, Yılın En Çevreci İl Belediye Başkanı Ödülü; Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan'a, Yılın En Çevreci İlçe Belediye Başkanı Ödülü; Maltepe Bld. Bşk. Ali Kılıç'a, Yılın En Çevreci Belde Belediye Başkanı Ödülü; Ahmetbey Belediyesi Başkanı Mustafa Altıntaş'a, Yılın En İyi Köşe Yazarı Ödülü; Yalçın Bayer'e, Yılın En İyi Gazetecisi Ödülü; Can Dündar'a, Yılın En İyi Spor Muhabiri Ödülü; İsmail Er'e, Yılın En Çevreci TV Programcısı Ödülü; Cem Seymen'e, Yılın Yaşam Boyu Gazeteci Onur Ödülü; Uğur Dündar'a, Yılın Annesi Ödülü; Dilek Dündar'a, Yılın Çıkış Yapan En İyi Rock Sanatçısı Ödülü; Umut Kuzey'e, Yılın En İyi Taraftar Grubu Ödülü; ÇARŞI-Ayhan Güner'e, Yılın En Sosyal İş İnsanı Ödülü; Sanica Holding-Ali Fatinoğlu'na, Yılın Unutulmayan TV Programcısı Ödülü; Halk TV-merhum Erdal İrfan'a, Yılın En Özgür TV Kanalı Ödülü; Halk TV-Hakan Aygün'e, Yılın En İyi STK'sı Ödülü; Çocuk Hakları Platformu'na, Yılın En Anlamlı Kitabı Ödülü; 10 Amazon-Yüksek Doz Yaşam'a, Yılın En Cesur Gazetesi Ödülü; Sözcü Gazetesi-Gökmen Ulu'ya, Yılın Yaşam Boyu Siyaset Onur Ödülü; Altan Öymen'e, Jüri Özel Ödülü; Galatasaray-Olcan Adın'a verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Karsu, Harbiye’de sahne alacak09 Nisan 2024 Salı 12:17
  • Ozan Orhon, doğum gününü kutladı05 Nisan 2024 Cuma 12:28
  • Türker İnanoğlu toprağa verildi04 Nisan 2024 Perşembe 15:26
  • Kadıköy rıhtımda Kalben rüzgarı03 Nisan 2024 Çarşamba 10:21
  • Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı28 Mart 2024 Perşembe 13:45
  • Dilan Polat, Nez Demir’i affetti28 Mart 2024 Perşembe 13:39
  • Ajda Pekkan'dan stadyum konseri26 Mart 2024 Salı 11:41
  • Kalben Avrupa'yı fethetti26 Mart 2024 Salı 10:25
  • Yeni şarkı Sezen Aksu'dan25 Mart 2024 Pazartesi 11:19
  • 'Sırrını Biliyorum'a Bursa'da samimi gala20 Mart 2024 Çarşamba 10:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78