• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

TOBB, Startup Platformu’nu kuruyor

TOBB, Startup Platformu’nu kuruyor
Türkiye’nin startup ekosistemi tek çatı altında toplanacak...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Google.org’un desteği ile Türkiye Startup Platformu’nu kuruyor.   

TOBB, Google.org’un desteğiyle Türkiye startup ekosistemini güçlendirecek ve Türkiye’nin “startup gücü”nü tek bir çatı altında toplayacak Türkiye Startup Platformu’nu hayata geçiriyor. Platform, Türkiye’de faaliyet gösteren startupları kayıt altına alarak gelişimlerini izleyecek ve görünürlüklerini artırarak, onları yatırımcılar ve müşterilerle buluşturacak. Hazırlanacak internet uygulaması üzerinden erişilecek platformda startuplar, ekiplerini beyan edebilecek, ürün ve hizmetlerini sergileyebilecek, ticarileşme ve büyüme yolunda ihtiyaç duydukları yatırım, müşteri, eğitim ve mentorluk hizmetlerini platform çatısı altında sunulacak hizmetlerden karşılayabilecek. 
 
“Anadolu coğrafyasını yeni fikirlerin merkezi haline getireceğiz” 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken bu toprakları teknoloji odaklı girişimcilerin merkezi haline getirmek için yeni bir projeye başladık. Ülkemiz startuplarını kayıt altına alacak, gelişimlerini izleyecek ve desteğe ihtiyaç duyduklarında yanlarında olacağız. Bir tırtıl kelebeğe dönüşürken nasıl kozaya ihtiyaç duyuyorsa, startuplar büyük işletmelere dönüşürken bu platform onların kozası olacak. Her bir fikri ayrı bir kozaya alacak, bu kozada onları ticari hayata hazırlayacak ve ardından yuvadan ayrılarak her birinin dev işletmelere dönüşmelerini dileyeceğiz. Yeni fikirleri hayata geçirecek ve bunları ticarileştirerek hep birlikte yeni zenginlik kaynakları, istihdam alanları oluşturacağız. Türkiye Startup Platformu ile ülkemizdeki girişimcilik ekosistemi daha da güçlendireceğiz. Startuplar konusunda faaliyet gösteren tüm kuruluşları, girişimleri ve uzmanları bu projeye katkı vermelerini, etkin katılımlarını bekliyorum” dedi.  
 
Yatırımcılar ve büyük ölçekli şirketler de platformda yer alacak 

Günümüz dünyasında fikirlerin hayata geçirilmesinde yatırımcıların çok önemli payı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu projede portföy yönetim, girişim sermayesi ve yatırım şirketleri ile fonlar, finans kuruluşları ve büyük işletmelere de önemli hizmetler sağlanacak. Startup ekosisteminin buluşma noktası olacak Türkiye Startup Platformu Ocak 2023’te tüm tarafların kullanımına açacağız” dedi. 
 
“Geleceğin insan kaynağı yenilik, inovasyon ve girişimcilikten beslenecek” 

Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu ise ülkenin genç nüfus ve girişimcilik kültürü sayesinde her geçen gün teknoloji ve inovasyon odaklı girişimlerin sayısının arttığını söyleyerek, “Ülkemiz bu alanda çok büyük bir potansiyele sahip. Türkiye’den çıkan startuplar dünyada da görünür oluyor, yatırım alıyor. Dünyada indirilen oyunların yüzde 9’u Türkiye’deki oyun üreten firmalara ait. TOBB’un öncülüğünde bu ekosisteme önemli bir katkı sağlıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Teknoloji girişimciliğinin tüm aktörlerini kapsayacak Türkiye Startup Platformu’nun hayata geçmesi için Google.org aracılığıyla 500 bin dolarlık kaynak desteğinde bulunduk. Ülkemizde teknoloji ve inovasyon odaklı girişimlere eğitim ve mentorluk desteği verilmesi ve bu girişimlerin yatırımcı ve sanayicilerle bir araya getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Türkiye Startup Platformu bu alanda önemli bir kolaylaştırıcı olacak” ifadelerini kullandı.  
 
Projenin ilk ayağında politika önerileri ve eylem planı hazırlanacak 

Projenin ilk kısmında startupların eğitim ve mentorluk ihtiyaçları belirlenecek ve ekosistemde yer alan paydaşlar ile bir araya gelinerek, startupların gelişmesinin önündeki engeller tespit edilecek. Startupların önündeki engelleri kaldıracak ve startupları destekleyecek politika önerileri ve eylem planı oluşturularak kamu kurumları ile paylaşılacak. Eylem planının ardından platform Ocak 2023’te startupların erişimine açılacak. 
 
Türkiye startup ekosisteminin buluşma noktası 

Startuplar; yatırımcılar, müşteriler, teknik ekipler, inovasyon ve hızlandırma programları ve eğitim ile mentorluk hizmetleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duydukları birçok imkanı platform aracılığı ile karşılayabilecek. Startuplar ayrıca platform çatısı altında oluşturulacak Metaverse buluşma noktası ile birbirleriyle iletişim kurabilecek ve fikir alışverişinde bulunabilecekler. İlave olarak projede yeni nesil topluluk yönetim araçlarıyla bir startup topluluğu oluşturulması planlanıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türk organik sektörü ABD pazarında26 Mart 2024 Salı 09:09
  • Bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor25 Mart 2024 Pazartesi 11:54
  • İşsizlik rakamları açıklandı25 Mart 2024 Pazartesi 10:11
  • Kartlı ödemeler arttı25 Mart 2024 Pazartesi 09:09
  • Kredi ve kredi kartı borçlanmaları azaldı23 Mart 2024 Cumartesi 13:16
  • Züccaciye ihracatında Türkiye rüzgarı22 Mart 2024 Cuma 13:37
  • Yabancı ziyaretçi sayısı arttı22 Mart 2024 Cuma 13:28
  • Kapanan şirket sayısı arttı22 Mart 2024 Cuma 10:43
  • Reel kesim güven endeksi arttı22 Mart 2024 Cuma 10:22
  • Dış ticaret açığı geriledi22 Mart 2024 Cuma 10:20
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78