• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Teröristlerin saldırısında düğün evindeki 4 sivil vatandaş yaralandı

Teröristlerin saldırısında düğün evindeki 4 sivil vatandaş yaralandı

ANKARA (CİHAN)- Genelkurmay Başkanlığı, Giresun'da teröristler tarafından ilçe jandarma komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda düğün evindeki 4 sivil vatandaşın hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Kuzey Irak'ta ise terör örgütü PKK'ya ait 11 noktanın hava harekatı ile vurulduğu, 5 teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Terörle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, şunları kaydetti: "Giresun Güce’de İlçe Jandarma Komutanlığına Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda, karakol yakınında bulunan düğün evindeki dört sivil vatandaş hafif şekilde yaralanmıştır. Irak kuzeyi / Metina bölgesinde 11 ayrı noktadaki Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait sığınak, barınak ve malzeme depoları hava harekâtı sonucunda imha edilmiştir. Şırnak / Beytüşşebap’ta, icra edilen arazi arama ve tarama faaliyetinde, 15 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, iki adet M-16 piyade tüfeği, beş adet AK-47 piyade tüfeği, bir adet Biksi makinalı tüfek ve iki adet RPG-7 roketatar silahı ele geçirilmiştir. Tunceli / Merkez’de icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait; iki adet piyade tüfeği, iki adet dolu piyade tüfeği şarjörü, bir adet el bombası, bir adet el telsizi, bir adet el dürbünü, bir adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirilmiştir."

5 TERÖRİST GÜVENLİK GÜÇLERİNE TESLİM OLDU

Şırnak Uludere’de, icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan bir adet tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı ve bir adet el bombası imha edilirken; Bölücü Terör Örgütünden kaçan; Mardin / Nusaybin’de bir, Şanlıurfa / Ceylanpınar’da bir, Şırnak / Uludere’de iki ve Erzurum / Hınıs’ta bir olmak üzere toplam beş Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43