• BIST 9702.62
  • Altın 4026.122
  • Dolar 38.7909
  • Euro 43.4392
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Terör mağdurları için 81 güvercin uçurdular

Terör mağdurları için 81 güvercin uçurdular
İzmir'in Konak Belediyesi, Türkiye’yi yasa boğan Ankara'daki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenleri, barışı simgeleyen beyaz güvercinleri gökyüzüne salarak andı.

İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Konak Belediyesi, Türkiye’yi yasa boğan Ankara'daki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenleri, barışı simgeleyen beyaz güvercinleri gökyüzüne salarak andı. Basmane Meydanı'ndaki belediye hizmet binasında, patlamanın meydana geldiği saatte düzenlenen anma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanısıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, çok sayıda sendikacı temsilcisi ve belediye personeli katıldı. Saat 10.04’te Başkan Pekdaş ve beraberindeki sendika temsilcileri makam odasının balkonundan, belediye çalışanları ise binanın giriş kapısı önünden hep birlikte, barışın simgesi beyaz güvercinleri gökyüzüne uçurdu. Aynı anda salınan her il için birerden 81 güvercin, barışa kanat çırptı. Güvercinlerle katliamda hayatını kaybeden 97 kişi bir kez daha anılırken barışa olan özlem de dile getirildi.

'BARIŞIN SESİ YÜKSELECEK'

Başkan Pekdaş, yaptığı konuşmasında amaçlarının barışın sesini yükseltmek olduğunu belirterek, “10 Ekim’de barışın sesini yükseltmek, çoğaltmak üzere yurdun dört bir yanından Ankara’ya toplanan vatandaşlarımızdan 97 canımızı kaybettik. Türkiye tarihinin görülmüş en büyük katliamlarından birini yaşadık. Bunu unutturmamak hem borcumuz hem de Türkiye demokrasi tarihinde bu tarihin önemli bir dönüm noktası olmasını sağlamak görevimiz. Ölenlerin boşuna ölmediğini, onların barış sesini çoğaltmak görevinin bizler tarafından yerine getirildiğini göstermek borcumuz var. Bugün de katliamın yapıldığı saat olan 10.04’te, 81 ilin barış temsilcilerini anmak istedik. Türkiye’nin her zamankinden çok barışa, demokrasiye, özgürlüklere ihtiyacı var. Kaybettiğimiz canların huzur içinde uyuması amacımız, bu yolda mücadelemiz devam edecek. Selam olsun 81 ile.” dedi.

DİSK Temsilcisi Sarı da hafta sonuna kadar örgütlü oldukları pek çok yerde, saat 10.04’te bu tür anma etkinliklerini devam ettireceklerini belirterek, “81 ile barış güvercini uçurduk. Ölenleri gökyüzüne uğurladık, onların gülüşlerini unutturmayacağız.” dedi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43