• BIST 9744.56
  • Altın 3969.183
  • Dolar 38.7388
  • Euro 43.5109
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Temizer: Basiretsiz iktidar yine sadece olanları seyretmekle yetinmiştir

Temizer: Basiretsiz iktidar yine sadece olanları seyretmekle yetinmiştir

ELAZIĞ (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Ankara Tren Garı kavşağındaki bombalı saldırı için, "Dün devletin kalbinde bombalar patlatılıp milletimize korku ve acı salınmaya çalışılırken, basiretsiz iktidar yine sadece olanları seyretmek ve cenazeleri saymakla yetinmiştir. Hükümete düşen, kınama mesajı yazmak değil terörün başını ezmektir.” dedi.

Temizer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ama'sız ve ancak'sız olarak söylemek gerekir ki faili ve mağduru kim olursa olsun Başkentimizde yaşananlar alçak bir terör saldırısıdır. AKP iktidarlarının dağlardan şehirlerimize indirdiği terör akrebi milletimizin canını yakmaya devam etmektedir. Sıfır terörle iktidarı devralan AKP iktidarı, pısırık ve pazarlıkçı politikalarla fitne ateşini körüklemiş, çözüm adıyla yürüttüğü ihanet projesiyle de ne kadar bölücü varsa şımartmıştır. Dün mağaralarda, kaya diplerinde ve ağaç kovuklarında yaşayan hainler Giresun’a, Osmaniye’ye kadar yuvalanmışlardır. Bu şartlar altında dahi saray kumandalı iktidar çözüm denen ihanet sürecine son verememiştir. Sayın cumhurbaşkanı 'çözüm sürecini buzdolabına koyduk' diyerek, uygun vasat oluştuğunda bu ihanet projesini millete yeniden yedirmeye çalışacaklarının işaretini vermiştir. Kaostan başkanlık çıkarma hevesiyle kaostan özerklik koparma hayalinin kirli müzakeresi, kan ve gözyaşı olarak milletimize fatura edilmektedir. Dün Ankara’da yaşananların baş sorumluları, işte bu ihanet sürecinin ortaklarıdır. Amasız ve ancaksız olarak söylemek gerekir ki faili ve mağduru kim olursa olsun başkentimizde yaşananlar alçak bir terör saldırısıdır. Ölenlerin siyasi kimlikleri bu gerçeği asla değiştirmez. Bu alçak terör eyleminde can verenlerin siyasi kimliğine vurgu yaparak olayı masumlaştırmaya, meşrulaştırmaya kalkışmak ve suskun kalmak kabul edilemez. Böyle bir tavır fitneye çanak tutar ve ancak bu alçak eylemi planlayanların emellerine hizmet eder. Aziz milletimiz bu kirli tuzağa düşmeyecek ve terörü topluca lanetleyecektir."

Yaşanan terör saldırısının ardından açıklama yapan hükümet yetkililerine tepki gösteren Temizer, şöyle devam etti: "Terör saldırısının ardından hükümet kanadından yapılan açıklamalar ise tarihe ibretle not edilecektir. İçişleri Bakanı güvenlik zaafiyetinin olmadığından bahsetmiş, yanındaki bir diğer bakan bu açıklamayı sırıtarak izlemiş, şaşkın başbakan ise 'bu hükümet AK Parti hükümeti değildir' diyerek sorumluluktan kaçmaya yeltenmiştir. Dün devletin kalbinde bombalar patlatılıp milletimize korku ve acı salınmaya çalışılırken, basiretsiz iktidar yine sadece olanları seyretmek ve cenazeleri saymakla yetinmiştir. Hükümete düşen, kınama mesajı yazmak değil terörün başını ezmektir. AKP hükümeti ihanet sürecini koyduğu o buzdolabının fişini çekmezse milletimiz AKP’nin fişini çekecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabb'im milletimizi ve memleketimizi her türlü beladan ve fitneden korusun.” CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43