• BIST 9372.04
  • Altın 4290.922
  • Dolar 39.3863
  • Euro 45.5962
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 27 °C

TBMM'de yılın son haftasında yoğun gündem!

TBMM'de yılın son haftasında yoğun gündem!
TBMM'de,yılın son haftasının ilk gününde gündem oldukça yoğun.

Yılın son haftasının ilk gününde TBMM'de oldukça yoğun bir mesai vekilleri bekliyor. Çok sayıda vatandaşı ilgilendiren trafik cezalarına yapılan zamların geri alınması ve köprü cezalarının iptal edilmesi gibi konular bugün Meclis'te tartışılacak.

AKP'li vekillerin sunduğu teklif kabul edilirse Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan cezalar 2019'da artırılmayacak; cezalara yüzde 23.73 yeniden değerleme oranı artışı uygulanmayacak.

TBMM, 2018 yılının son haftasında köprü geçiş cezalarının affedilmesini öngören Karayolları Trafik Kanunu’ndaki değişiklik için mesai yapacak.

Mecliste bugün Plan ve Bütçe Komisyonu toplanarak, AKP milletvekillerinin sunduğu Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Yasa Teklifini ele alacak.

Teklifle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçip, cezalı duruma düşen sürücülere verilen idari para cezalarının tahsilatından, yapılmış itirazlardan ve açılmış davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilmesi öngörülüyor.

Teklife göre, Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan cezalar 2019’da artırılmayacak; cezalara yüzde 23.73 yeniden değerleme oranı artışı uygulanmayacak. Trafik cezalarına Ekim ayında zam yapılmıştı.

İMAR BARIŞI’NIN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ayrıca “İmar Barışı” kapsamında, “Boğaziçi Kanunu”nda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içerisinde belirlenen alanlarda yer alan taşınmaz malikleri de yapı kayıt belgesinden yararlanması öngörülüyor.

Yüksek Seçim Kurulu kanununda yapılacak değişiklik ile görev süreleri dolan üyelerin sürelerinin de uzatılması öngörülürken, buna göre, 2019 yılında görev süreleri sona erecek kişilerin 2020’ye, 2022’de görevleri sona ereceklerin ise 2023’e kadar görev süreleri uzatılıyor.

Teklifin komisyonun ardından bu hafta Genel Kurul’da da görüşülmesi bekleniyor.

MADENCİLİK

AKP’nin “Madencilik Yasası” ile ilgili 50 maddelik yasa teklifinin de yarın Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar ve Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor.

Söz konusu teklifle Türkiye’deki madencilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve madenlerden elde edilen katma değerin ülke içinde kalmasının hedeflendiği belirtilirken, madenlerin denetimini engellemeye veya denetimdeki usullere uygun davranmamaya idari para cezası getiriliyor ve faaliyeti durdurma cezası öngörülüyor.

Teklifle ayrıca kaçak üretim ve sevkiyatın engellenmesi amacıyla söz konusu filli gerçekleştirenlere ilave yaptırımlar getiriliyor.

TBMM Genel Kurulu’nda yarın Afganistan’a asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılması da ele alınacak. Bu kapsamda TSK unsurlarının, NATO’nun Afganistan’daki Kararlı Destek Misyonu ve devamı kapsamında yurt dışına gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin süresinin uzatılması onaya sunulacak.

Siyasi partiler yılın son grup toplantılarını da yarın gerçekleştirecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine bu gece zam geliyor12 Haziran 2025 Perşembe 11:01
  • Mayıs ayı ihracatı 1 milyar doları aştı11 Haziran 2025 Çarşamba 10:13
  • Karpuz fiyatları düştü05 Haziran 2025 Perşembe 11:14
  • 2025 yılı hububat alım fiyatlarını açıklandı03 Haziran 2025 Salı 10:34
  • Haziran ayı kira artış tavan rakamı belli oldu03 Haziran 2025 Salı 10:28
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • İşsizlik oranı açıklandı30 Mayıs 2025 Cuma 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43