• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Tavuklar canlı canlı çöpe

Tavuklar canlı canlı çöpe
Trabzon''da bazı vatandaşlar kuş gribi korkusuyla besledikleri kümes hayvanlarını canlı canlı çöpe atarken, bu hayvanlar belediye görevlileri tarafından itlaf ediliyor...

Veteriner hekim Dursun Ali Hacıefendioğlu, itlaf işleminin tedbir amaçlı yapıldığını söyledi.

Cumhuriyet Mahallesi Sarafoğlu Sokak'ta çöp konteynırının yanına bir karton içerisinde 7 adet canlı tavuğun bırakıldığı ihbarını alan belediye görevlileri, Tarım İl Müdürlüğü'nden temin ettikleri koruyucu elbiselerle olay yerine giderek tavukları aldı.

Trabzon'da bazı vatandaşlar, evlerinde besledikleri kümes hayvanlarını kuş gribi olabileceği korkusuyla canlı canlı çöpe atıyor. Dün sabah saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi Sarafoğlu Sokak'ta çöp konteynırının yanına bir karton içerisinde 7 adet canlı tavuğun bırakıldığı ihbarını alan belediye görevlileri, Tarım İl Müdürlüğü'nden temin ettikleri koruyucu elbiselerle olay yerine giderek tavukları aldı. Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin nezaretinde çöp arabasına konulan tavuklar, itlaf edilmek üzere Trabzon Belediyesi'nin çöp döküm sahasına götürüldü. Burada naylon poşetlere doldurulan tavuklar havasız bırakılarak itlaf edilirken, daha sonra içi kireçle doldurulmuş çukura atılarak üzerleri kapatıldı.

İtlaf işleminden sonra konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Dursun Ali Hacıefendioğlu, itlaf işleminin tavuklarda kuş gribi olduğu için değil, tedbir amaçlı yapıldığını söyledi. Vatandaşlar tarafından caddeye bırakılan başıboş tavukları itlaf etmekten başka yol olmadığını kaydeden Hacıefendiğioğlu, "Başıboş vaziyette caddeye bırakılan tavukları itlaf etmek zorunda kaldık. Sahipsiz olarak hangi hayvanı yakalarsak, tedbir olarak itlaf ediyoruz. Bu işlemi vatandaşın psikolojik olarak rahatlaması için yapıyoruz" dedi.

Trabzon Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürü Ayşegül Nuhoğlu ise, kendilerine gelen ihbar üzerine harekete geçerek, özel kıyafet giymiş görevlilerle tavukları alıp çöp sahasına götürdüklerini ve burada itlaf ettiklerini söyledi. Nuhoğlu, hayvanların virüs taşıyıp taşımadıklarını ise bilmediklerini kaydetti. Bu arada tavukların çöp kamyonundan indirilişi sırasında bazı görevlilerin koruyucu kıyafet giyerken, bazıların giyinmemesi ve herhangi bir tetkike tabi tutulmayan tavukların tedbir amaçlı itlaf edilmesi ise akıllarda soru işareti olarak kaldı.

Öte yandan, Trabzon'da daha önce ölen ve incelenmek üzere Samsun Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderilen ördeklerde tavuk vebası virüsüne rastlanmadığı bildirildi.

taka

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78