• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Tanrıkulu'ndan Davutoğlu'na: Cizre'deki yürüyüşün engellenme gerekçesi nedir?

Tanrıkulu'ndan Davutoğlu'na: Cizre'deki yürüyüşün engellenme gerekçesi nedir?

ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “İçinde iki bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu heyetin Cizre’ye ilerleyişine engel olunmasının gerekçesi nedir?” diye sordu. Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması için bir soru önergesi veren Tanrıkulu, Davutoğlu'na Cizre ile ilgili 10 soru yöneltti.

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçede ilk olarak "Şırnak’ın Cizre ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6 günü geride bıraktı. Kentte yaşayan yurttaşlarımız, aralıksız devam ettirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdalar. Öte yandan Cizre’de ağır insan hakkı ve yaşam hakkı ihlallerinin gerçekleştiği yönünde bilgiler var. Bugün itibariyle Cizre’deki durumu incelemek üzere kente intikal etmeye çalışan ve içinde iki bakanın da bulunduğu heyet araçlarından indirilerek kente ilerleyişlerine izin verilmemiştir." açıklaması yaptı.

Ardından da şu soruları yöneltti: "Bu bağlamda;
1) İçinde iki Bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu heyetin Cizre’ye ilerleyişine engel olunmasının gerekçesi nedir?
2) Heyete ait araçların Mardin’in Midyat ilçesinde alıkonulmasının hukuki gerekçesi nedir?
3) Demokratik siyasal sistemlerde meclisin ve siyasi partilerin temel görevlerinden birinin idarenin işlemlerini ve insan hakkı ihlallerini denetlemek olduğu düşünüldüğünde, Bakanlar ve milletvekillerinden oluşan heyetin Cizre’ye sokulmaması nasıl açıklanabilir?
4) Cizre’deki sokağa çıkma yasağının Aralıksız 6 gün sürdürülmesinin gerekçesi nedir? Yurttaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun kalmasına neden olan bu yasağı ne zaman kaldıracaksınız?
5) Bir kentte 6 gün boyunca aralıksız sokağa çıkma yasağı uygulanması açık bir insan hakkı değil midir?
6) Uygulanan sokağa çıkma yasağı süresince yurttaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılaması için herhangi bir önlem alınmış mıdır? Alınmadıysa kentte yaşayan yurttaşların oluşan büyük mağduriyetinin sorumlusu kimdir?
7) Cizre’de evlere şu an elektrik ve su verilmekte midir?
8) Cizre’de yaşayan yurttaşlarımızın yiyecek ve su gibi temel ihtiyaç maddelerine ulaşım olanağı var mıdır?
9) Cizre’de yaşayan yurttaşlarımıza acil durumlarda sağlık hizmeti verebilecek personel bulunmakta mıdır?
10) Kentte şu ana dek süren çatışmalarda yaşamını yitiren sivil yurttaş var mıdır? Varsa sayısı kaçtır?"
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43