• BIST 9356.04
  • Altın 4201.781
  • Dolar 38.7677
  • Euro 44.0825
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 29 °C

Tanrıkulu: IŞİD'in Türkiye'de 3 binden fazla üyesi olduğu doğru mudur?

Tanrıkulu: IŞİD'in Türkiye'de 3 binden fazla üyesi olduğu doğru mudur?

ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na IŞİD'in Türkiye’de 3 binden fazla üyesinin olduğu ve Suriye ile Irak’ta savaşan 600’e yakın Türk IŞİD’li bulunduğu iddiasını sordu.

Meclis Başkanlığı'na Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, "Basına yansıyan haberlere göre, IŞİD’in Türkiye’de 3 binden fazla üyesi ve Suriye ile Irak’ta savaşan 600’e yakın Türkiye’den IŞİD’li bulunmaktadır. IŞİD’in Kürtlere, Alevilere ve azınlıklara saldırabileceği, özellikle azınlıkların yaşadığı illeri hedef seçebileceği iddia edilmektedir. Son 16 ay boyunca IŞİD ve Nusra Cephesinden Türkiye üzerinden Irak ve Suriye’ye yaklaşık 12.000 kişi geçtiği ifade edilmektedir. Türkiye-Suriye sınırında potansiyel savaşçıların Suriye’ye sokulması ve IŞİD’e katılımlarının insan ağları vasıtasıyla gerçekleştiği ifade edilmektedir." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

IŞİD’in Türkiye’de 3 binden fazla üyesi ve Suriye ile Irak’ta savaşan 600’e yakın Türkiye’den IŞİD’li bulunduğu iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, IŞİD’in Türkiye’deki 3 bin üyesi ile ilgili önleyici tedbirler alınmış mıdır ya da alınacak mıdır? Alınmışsa, alınan tedbirler nelerdir?

IŞİD’in Türkiye’de Kürtler, Aleviler ve Azınlıklara yönelik saldırılar yapacağı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, saldırı olasılığına karşı hangi tedbirler alınmıştır?

Son 16 ayda IŞİD ve Nusra Cephesinden 12.000 kişinin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, geçişler hangi yollardan, nasıl gerçekleşmektedir?

Türkiye-Suriye sınırında potansiyel savaşçıların Suriye’ye sokulması ve IŞİD’e katılımlarının insan ağları vasıtasıyla sağlandığı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, potansiyel savaşçıların Suriye’ye sokulması ve IŞİD’e katılmalarını sağlayan insan ağı sayısı kaçtır?

Potansiyel savaşçıların Suriye’ye girişini ve IŞİD’e katılmalarını sağlayan insan ağı ile ilgili yapılan inceleme var mıdır? İnceleme yoksa, sebebi nedir? CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43