• BIST 9311.88
  • Altın 4349.969
  • Dolar 39.4047
  • Euro 45.3809
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Suriyeliler araç pazarına indi fiyatlar düştü

Suriyeliler araç pazarına indi fiyatlar düştü
Hatay’da ülkelerine dönmek için araçlarını piyasanın altında satışa sunan Suriyeliler, araba pazarında araç fiyatlarının düşmesine neden oluyor.

61 yıllık Baas rejiminin yıkılmasıyla Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri devam ediyor. Dönüş hazırlığındaki Hatay’daki Suriyeliler de ev ve araçlarını satışa çıkarmaya başladı. Antakya ilçesi Haraparası Mahallesi’ndeki araç pazarına gelen Suriyeliler 300 bin TL ile 500 bin TL arasında olan araçlarını piyasanın altında satışa sunuyor. Araçlarını bir an evvel elden çıkarmak isteyen Suriyelilerin, araçlarını ucuza satışa koymasıyla araba pazarında olumlu yönde hareketlilik yaşanmaya başladı.

“Arabamı satıp gelecek hafta Suriye’ye gideceğim”

Arabasını satıp 11 yıl sonra ülkesine dönecek olan Suriyeli Musap Elubeydi, “Ben 2013 yılından beri Türkiye’de yaşıyorum. İnşaatlarda boyacılık yapıyorum. Arabamı satmak için araba pazarına geldim. Arabamı satıp aldığım parayla önce borçlarımı ödeyeceğim. Borcu ödedikten sonra ülkeme geri döneceğim. Kalan parayla da ev yapacağım. Suriye’de Hama şehrine gideceğim. Hama’daki evimin biraz hasarı var ama tadilatını yapıp yaşayacağım. Arabamı satıp gelecek hafta Suriye’ye gideceğim. Türk kardeşlerimiz bize çok yardım etti. Onlara ve Cumhurbaşkanına çok teşekkür ederim. İnşallah Suriye daha iyi olacak. Allah Esad’ın cezasını verecek. Savaş bitti ve biz de ülkemize geri döneceğiz” dedi.

“Suriyeliler savaş bittiği için araçlarını satmak zorunda kalıyor”

Suriyelerin araçlarını satmalarının piyasayı olumlu yönde etkilediğini ifade eden Hamza Alış, “Ben devamlı buraya gelirim. Buradaki 2 aracımıza 230 bin TL ile 220 bin TL alıcı arıyoruz. Suriyeliler savaş bitmeden önce araç satmıyorlardı ama savaş bittiği için araçlarını satmak zorunda kalıyorlar. Suriyeliler ülkelerine geri dönmek için araçlarını ucuza satmaya çalışıyor. Ben aracıma 230 bin TL fiyat verirken 200 bin TL’ye fiyatı düşüreceğim. Bu şekilde olumlu düşüşler olacak” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • İşsizlik oranı açıklandı30 Mayıs 2025 Cuma 10:30
  • Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2 büyüdü30 Mayıs 2025 Cuma 10:11
  • Bursa Ticaret Borsası'nın 11 üyesi ilk 500'de29 Mayıs 2025 Perşembe 11:06
  • Türkiye'nin dev şirketleri belli oldu27 Mayıs 2025 Salı 12:11
  • Otomotiv devi 3 bin kişiyi daha işten çıkaracak26 Mayıs 2025 Pazartesi 16:17
  • "Alkin Lakin" Ekotürk'te başladı22 Mayıs 2025 Perşembe 11:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43