• BIST 9584.26
  • Altın 4017.118
  • Dolar 38.8305
  • Euro 43.5357
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Seçim için Emniyet, Jandarma ve Bakanlık'ta seçim harekât merkezleri oluşturuldu

Seçim için Emniyet, Jandarma ve Bakanlık'ta seçim harekât merkezleri oluşturuldu
Seçim güvenliği bölge toplantısının 4'üncüsü, İçişleri Bakanı Selami Altınok (sağdan 3.) başkanlığında Van'da yapıldı.

VAN (CİHAN)- İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezi'nde 'Seçim Harekât Merkezleri' oluşturulduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, 'Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı'nın 4'üncüsünü Van’da yaptı. Van Valiliği'nde yapılan toplantıya Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Hakkari Valisi Yakup Canpolat, Muş Valisi Saddar Yavuz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş İl Jandarma Komutanları ile emniyet müdürleri katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı toplantı öncesi bina çevresine sinyal kesici jammerler yerleştirildi, ses sistemi kapatıldı.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçim sürecinin demokratik olgunluk içinde geçmesi için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Türkiye'nin zor ve stratejik coğrafyalardan birinde bulunduğunu belirten İçişleri Bakanı Altınok, bölgedeki istikrarsızlıkların Türkiye'yi de etkilediğini kaydetti. Türkiye'nin çevresinde savaşlar olduğuna dikkat çeken Bakan Altınok, "Yanı başımızda, sınırlarımızın bittiği yerde savaşlar var. Milyonlarca insan evini, yurdunu geride bırakarak ülkemize sığınıyor. Bu insanlar Türkiye'yi bir istikrar adası, sığınılacak güvenli bir liman olarak görüyorlar. Bu zor coğrafyada sağlam durabilmek için, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Millet olarak, sınır ülkelerinde yaşanılan sıkıntıları görüp, her türlü hile ve tuzağın farkında olmalıyız." dedi.

Huzur, güven ve istikrarın olmadığı yerde gelişme ve kalkınmanın olmayacağını anlatan Bakan Altınok, böyle ortamlarda geleceğe umutla bakılamayacağını ifade etti. Devletin öncelikli görevinin huzur ve güvenliği sağlamak olduğunu belirten Bakan Altınok, şunları söyledi: "Seçimlerin yargının yönetim ve denetimi altında yapılması ilkesi anayasa hükmü haline getirilmiştir. Dolayısıyla seçim işlemlerini belli bir düzen içinde yapma ve yaptırma görevi Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarına aittir. Ancak kamu güvenliği ve huzurunun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi Bakanlığımızın görevi olup, bu önemli görev, mülki idare amirlerimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz eliyle yerine getirilmektedir. Bu doğrultuda bakanlık olarak, seçim sürecinin tam bir tarafsızlık ve güven içerisinde yürütülmesini sağlayarak, ülke genelinde yaklaşık 54 milyon 75 bin 851 seçmenle birlikte bugün toplantıya katılan dört ilimizde bulunan 1 milyon 161 bin 816 seçmenin, hiçbir baskı ve yönlendirmeye maruz kalmadan, hür iradesini sandığa yansıtabilmesi için çalışıyoruz. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezi'nde 'Seçim Harekât Merkezleri' oluşturulmuştur."

İçişleri Bakanı Selami Altınok'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43