• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

Rusya bankalarının Ukrayna bağlantılı riski 25 milyar dolar

Rusya bankalarının Ukrayna bağlantılı riski 25 milyar dolar
MOSKOVA - Rusya´nın en büyük bankası Sberbank´ın CEO Yardımcısı Maksim Poletayev, Ukrayna bağlantılı Rus bankalarının riskinin 25 milyar doları bulduğunu söyledi.Basına açıklamada bulunan Polet

MOSKOVA - Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın CEO Yardımcısı Maksim Poletayev, Ukrayna bağlantılı Rus bankalarının riskinin 25 milyar doları bulduğunu söyledi.

Basına açıklamada bulunan Poletayev, "Ukrayna'da verilen krediler 25 milyar dolar. Buna yatırım ve garanti mektupları da dahil." dedi.

Ukrayna'nın en büyük çelik üreticisi Metinvest'in borçların yapılandırılması konusunun başarılı olduğunu belirten Poletayev, bunun şirket açısından olumlu olduğunu belirtti.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna'nın Rusya'ya olan borçlarını ödememesi durumunda durumlarını sertleştirebilecekleri uyarısında bulundu.

Rus basınına konuşan Medvedev, Ukrayna parlamentosu Rada'nın Rusya'nın borçlarını moratoryum ilan ederek ödemeyi reddetmesi durumunda sert tedbirler alacaklarını açıkladı.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43