• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Reel Kesim Güven Endeksi önceki aya göre 4,1 azaldı

Reel Kesim Güven Endeksi önceki aya göre 4,1 azaldı
ANKARA - 2015 yılı Haziran ayında Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), bir önceki aya göre 4,1 azalarak 104,9 seviyesinde gerçekleşti.T.C. Merkez Bankası´nın Haziran ayına ilişkin İktisadi Yönelim

ANKARA - 2015 yılı Haziran ayında Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), bir önceki aya göre 4,1 azalarak 104,9 seviyesinde gerçekleşti.

T.C. Merkez Bankası'nın Haziran ayına ilişkin İktisadi Yönelim Anketi-RKGE verilerine göre; mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi (RKGE-MA) bir önceki aya göre 2,4 azalarak 101,5 puan seviyesinde gerçekleşti. Mevsim normallerine kıyasla yapılan değerlendirmelerde, mevcut toplam siparişlerin mevsim normallerinin altında olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre güçlendiği görüldü.

Gelecek üç aya yönelik değerlendirmelerde üretim hacmi, ihracat sipariş miktarı ve iç piyasa sipariş miktarına ilişkin artış yönlü beklentileri bir önceki aya göre zayıfladı. Gelecek 3 aydaki istihdam ve gelecek 12 aydaki sabit sermaye yatırım harcamalarına ilişkin artış beklentilerinin de zayıfladığı gözlendi.

Gelecek 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) beklentisi bir önceki aya kıyasla 0,3 artarak yüzde 8,4 oldu. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43