• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Bursa 8 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

Pakistan ile STA görüşmeleri yapıldı

Pakistan ile STA görüşmeleri yapıldı
Pakistan ile Türkiye arasındaki Ankara'da Serbest Ticaret Anlaşması (STA) görüşmeleri Başkent’te gerçekleştirdi.

Pakistan ile Türkiye arasındaki Ankara'da Serbest Ticaret Anlaşması (STA) görüşmeleri Başkent’te gerçekleştirdi.

Serbest Ticaret Anlaşması kararı Başbakan Muhammad Nawaz Sharif ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Şubat 2015‘te İslamabad’ta gerçekleşen 4. Üst Düzey Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısında alındı.

Ticari malları, hizmet ve yatırımları kapsayan görüşmelerde Pakistan heyetinde Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Robina Athar, Büyükelçi Sohail Mahmood ve İstanbul Başkonsolosu Dr. Yusuf Junaid bulundu. Türk tarafını ise, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Vekili Hüsnü Dilemre ve ilgili bölümlerden üst düzey yetkililer temsil etti.

Görüşmelerde, her iki taraf da kapsamlı bir STA ve hızlı bir şekilde görüşmeleri tamamlama sözleri yinelendi. Görüşmelerin sonuç bölümünde, iki taraf, STA müzakereleri için görev talimatını imzaladı. Görüşmelerin bir sonraki turu ise Aralık 2015‘te İslamabad’ta gerçekleşecek. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43