• BIST 9350.01
  • Altın 4305.777
  • Dolar 39.368
  • Euro 45.4848
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Öldürdüğü sevgilisi kokmasın diye...

Öldürdüğü sevgilisi kokmasın diye...
Sevgilisini öldürüp, kokmasın diye yanına vantilatör bıraktı

 

Sevgilisini öldürüp, kokmasın diye yanına vantilatör bıraktı
Konya'da perşembe günü evinde cesedi bulunan 24 yaşındaki Muammer Başak’ın, Kırgızistanlı sevgilisi 26 yaşındaki Kanzade Bekturova tarafından eşarpla boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Kokmaması içinde cesedin başında vantilatörü çalıştırıp kaçan ve Kayseri’de saklandığı teyzesinin evinde yakalanan Bekturova, tutuklandı. Kanzade Bekturova'nın cinayetten sonra yardım istemek için aradığı Hüseyin Ş'ye, kendisine inanmaması üzerine Başak'ın cesedinin fotoğrafını çekip internetten gönderdiği öğrenildi.
 
Konya'nın bir asansör firmasının ortağı olan Muammer Başak’tan haber alamayan ağabeyi Şuayip Başak, kardeşinin evine gitti. Kapıyı çalmasına rağmen kardeşinin kapıyı açmamasından şüphelenen ağabey, çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla kapıyı açtıran Başak, kardeşini battaniyeye sarılı hareketsiz halde buldu. Kardeşinin nabzını kontrol eden ağabey öldüğünü anlayıp durumu polise bildirdi. İhbar üzerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler yapılan ilk inceleme sonucu Başak’ın boynunda boğulma izi olduğunu tespit etti. Yakınlarının bilgisine başvuran polis, Muammer Başak’ın Kırgızistanlı bir kız arkadaşının olduğunu ve onunla birlikte yaşadığı bilgisine ulaştı. Cinayet şüphesi üzerinde duran polis, Başak’ın kız arkadaşını bulmak için çalışma başlattı.
 
 
 
KAYSERİ’DE YAKALANDI
 
Evde inceleme yapan cinayet büro amirliği ekipleri, buldukları not defterinde yazılı Kayseri’den bir adres olduğunu belirledi. Çalışmasını derinleştiren polis, Başak’ın sevgilisi Kandaze Bekturova’nın da otobüsle Kayseri’ye gittiğini saptadı. Kayseri’ye giden polis, Bekturova’yı, saklandığı teyzesi A.K.’nin evinde yakaladı. Bekturova, sorgulanmak için Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’ne getirildi.
 
KIRGIZİSTAN’DAN ANTALYA’YA GELİP FUHUŞA ZORLANMIŞ
 
Bekturova, ifadesinde yıl başından iş vaadiyle Kırgızistan’dan Antalya’ya geldiğini ve burada fuhuşa sürüklendiğini öne sürerek, şöyle konuştu:"Kırgızistan’da bir otel de çalışıyordum. Bize Türkiye’de daha iyi imkanlarda iş olduğunu söyleyen bir kişi, ben ve arkadaşımı Antalya’ya getirdi. Bu kişi bize kendisine 3’er bin dolar borcumuz olduğunu ve bunu fuhuş yaparak ödememizi aksi halde pasaportlarımızı vermeyeceğini söyledi. Ben ve 5 arkadaşım burada fuhuşa zorlandık. Para karşılığı erkeklerle ilişkiye girerek borcumuzu ödemeye çalışıyorduk."
 
KENDİMİ ÖLDÜRECEKTİM, ONU ÖLDÜRDÜM
 
Bertuvora, Antalya’da Muammer Başak ile tanıştığını belirterek, Ocak ayında Konya’dan gelen Muammer Başak ile ilişkiye girdiklerini bildirirken şöyle dedi:"Onunla aramızda duygusal yakınlaşma oldu. O benden, ben de ondan hoşlandım. Daha sonra sık sık Antalya’ya gelmeye başladı. Beni Konya’ya götürmek istediğini ve birlikte yaşamayı teklif etti. Borcum olan 3 bin doları ödedikten sonra mayıs ayında Konya’ya geldik. Onun stüdyo dairesinde yaşamaya başladım. Onun karısı oldum. Bir müddet sonra eve alkollü gelip beni dövmeye başladı. Olay gecesi yine alkollü geldi, beni dövmeye başladı. Sonra yatağın üzerinde sızdı."
 
SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRMÜŞ
 
Bekturova, ifadesinde Muammer Başak, sızdıktan sonra daha önce Konya’da bir kaç kez para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği Hüseyin Ş.’yi telefonla aradığını ve kendisini öldürmeyi düşündüğünü söylediğini belirterek, "Para karşılığı birlikte olduğum Hüseyin Ş.’yi aradım. ’Kendimi öldüreceğim, dayanamıyorum’ dedim. O da bana ’Kendini öldüreceğine, onu öldür’ dedi. Telefonu kapatıp eşarbımı boynuna dolayıp 5 dakika boyunca sıktım. Öldüğünü anlayınca bıraktım" dedi.
 
KOKMASIN DİYE CESEDİN YANINDA VANTİLATÖRÜ ÇALIŞTIRMIŞ
 
Muammer Başak’ın cesedini evden çıkarıp başka bir yere atmayı düşündüğünü belirten Bekturova, ifadesinde şunları söyledi:"Muammer’i öldürdükten sonra cesetten kurtulmam gerektiğini düşündüm. Hüseyin Ş.’yi arayarak, cesedi bir yere atmak için bana yardım etmesini istedim. Muammer’i öldürdüğüme inanmadı. Ben de whatsapptan Muammer’in ceset fotoğrafını gönderdim. Hüseyin Ş., bana yardım etmeyince evi topladım. Muammer’in cesedini battaniyeye sarıp evden çıkaracaktım, ama çok ağır olduğu için kaldıramadım. Cesedin yanı başına kokmaması için vantilatörü bırakıp çalıştırdım. Muammer’in otomobilini evinin önünden götürüp 1 kilometre uzakta bir yere bıraktım, anahtarını da parka attım. Sonra valizimi evden alıp Kayseri’deki teyzemin yanına gittim." Bekturova’nın ifadesi doğrultusunda Hüseyin Ş. de gözaltına alındı. Sorgularının ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Bekturova ve Hüseyin Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Halı fabrikasında patlama: 7 yaralı17 Mayıs 2025 Cumartesi 12:16
  • Çöpten insan kafatası çıktı10 Mayıs 2025 Cumartesi 10:34
  • Sütlü kahve içen 4 kişi zehirlendi09 Mayıs 2025 Cuma 09:49
  • Yeni doğmuş bebeği çöpe attılar17 Nisan 2025 Perşembe 10:01
  • Kürdan kalın bağırsağını deldi15 Nisan 2025 Salı 11:35
  • kahvehanede 'namus' cinayeti15 Nisan 2025 Salı 10:03
  • Kan donduran olay! Öğretmen kızını öldürüp intihar süsü verdi09 Nisan 2025 Çarşamba 11:47
  • Diyarbakır’da silahlı kavga! 1’i polis 13 yaralı09 Nisan 2025 Çarşamba 09:17
  • Genç dansçı evinde ölü bulundu09 Nisan 2025 Çarşamba 08:59
  • Tek katlı evde çıkan yangın korkuttu08 Nisan 2025 Salı 13:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43