• BIST 9758.86
  • Altın 3970.289
  • Dolar 38.7391
  • Euro 43.5505
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

"Öğle tatilinde öğrenciler Allah'a emanet"

"Öğle tatilinde öğrenciler Allah'a emanet"
Tam gün eğitim öğretim sisteminden dolayı çok tedirgin olduklarını ifade eden öğrenci velileri, “Osmaniye merkezde bulunan Saim Bey İlköğretim Okulu'ndaki çocuklarımız 1 saatlik öğle arasında Allah’a emanet.” şeklinde endişesini dile getirdi.

OSMANİYE (CİHAN)- İlköğretim okullarında da tam gün eğitim yapılması öğrenci velilerini kaygılandırıyor. Vakti olan veliler çocuklarına öğle molasında yemek getirirken, gelemeyen velilerin çocukları ise kendi başlarının çaresine bakıyor. Veliler, öğle arasında okulda kimse kalmadığını da dile getirerek, okula girenin çıkanın belli olmadığını ifade ediyor.

Tam gün eğitim öğretim sisteminden dolayı çok tedirgin olduklarını ifade eden öğrenci velisi Neslihan Küncü, “Osmaniye merkezde bulunan Saim Bey İlköğretim Okulu'ndaki çocuklarımız 1 saatlik öğle arasında Allah’a emanet.” şeklinde endişesini dile getirdi.
Çocuklarının sabah 8.30'da derse başladıklarını ve tam gün eğitim gördüklerini söyleyen öğrenci velisi Neslihan Küncü, “Çocuklarımızı ortamın kötü olmasından dolayı sabah okula getiriyoruz. Saat 12'de çocuğun eve gelip yemek yiyip geri gelmesi çok zor. Ben de diğer veliler gibi çocuklarımızın yemeklerini okula getiriyorum. Saat 12 olunca okulda ne müdür ne öğretmen ne de nöbetçi oluyor, okul boşalıyor. Okulun 2 kapısı da açık, elini kolunu sallayarak herkes girip çıkıyor. Okulun karşısında parkta her an bir kaza ile istenmeyen olaylar yaşanması kaçınılmaz. Tabiri caizse çocuklarımız Allah'a emanet yaşıyorlar.” dedi.

Okul idaresi ile defeatle görüştüklerini ve olayı il milli eğitim müdürlüğüne de taşımalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını anlatan Küncü, “Saat 13.00'te ders tekrar başlıyor, yani 1,5 saat ders görmek için 1 saat bekliyorlar. Öğle arasında okul bahçesi tam bir açık yemekhaneye dönüyor. İşlerinden dolayı velisi gelemeyen çocuklar 1 saat sağda solda dolaşıyor. Çocuğun birinin başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Bir acı yaşanınca sorumlusu kim olacak? Biz okul saatlerinin değişmesini istiyoruz.” diye konuştu.

4. sınıfa giden öğrenci ise kendisinin büyük olduğunu belirterek, “Ben 4 sınıfta okuyorum ama 1. sınıfa giden kuzenlerim var. 7 yaşında kuzenim tek başına okuldan çıkıp parkta oynamaya gidiyor.” dedi.

1,5 yaşında çocuğu ile okuldaki çocuğuna yemek getiren ismini vermek istemeyen öğrenci velisi, "Çocuğumu bırakacak birisi yok. Kışın çocuğumu kime bırakıp sürekli çocuğuma nasıl yemek getireceğim? Benim çocuğumun başına bir iş gelirse sorumlusu kim olacak?" diye sordu.

Okul idaresi ise öğlen saatinde öğretmen ve okul idaresinin yemek arasında olduğunu ve Bakanlığın yayımladığı yönetmeliği uyguladıklarını belirtti. Eğitimciler, tam gün eğitim yapılmasını Bakanlığın istediğini dile getirerek, kendilerini savundu. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43