• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 28 °C

O artık Türkiye'deki 5 üreticiden biri

O artık Türkiye'deki 5 üreticiden biri
Ailesine özel çay yaptı, Türkiye’deki 5 üreticiden biri oldu.

Bursa'da yaşayan Mert Hüseyin Milli, ailesine özel farklı bir içecek yapma düşüncesiyle Çin’e özgü Kombucha çayı yapmaya başladı. Milli, kısa sürede kurumsallaşarak Kombucha çayı üreten ilk 5 firmadan biri olduklarını söyleyerek, Türkiye’nin dört bir yanından sipariş almaya başladıklarını belirtti.

Bursa haber...

Bursa’da ailesine farklı tatlar sunmak isteyen Mert Hüseyin Milli (28) ve ağabeyinin eşi Duygu Milli (30), çeşitli araştırmalar sonucu Kombucha çayı yapmaya başladı. Son dönemlerin popüler bitki çayları arasında yer alan çayları sosyal medya hesaplarında paylaşan ve komşularına ikram eden Hüseyin Milli ve Duygu Milli, beğeni almaları üzerine çayın üretimini yapmaya başladı. Çayın firmalaşmış olarak üretimini yapan ilk 5 firmadan biri olduklarını söyleyen Milli, satışları sosyal medya hesapları ve internet üzerinden yaptıklarını belirtti. Ürünün, sindirim sistemi başta olmak üzere sağlık yönünden birçok faydası olduğunu belirten Milli, Türkiye’nin dört bir yanına sipariş gönderdiklerini söyledi.

AILESI ICIN FARKLI BIR ICECEK YAPMAK ISTEYEN MERT HUSEYIN MILLI, CIN’E OZGU OLAN KOMBUCHA CAYI YAPMAYA BASLADI. KISA SUREDE KURUMSALLASARAK KOMBUCHA CAYI URETEN ILK 5 FIRMADAN BIRI OLDUKLARINI SOYLEYEN MILLI, TURKIYE’NIN DORT BIR YANINDAN SIPARIS ALMAYA BASLADIKLARINI BELIRTTI. ENVER FATIH TIKIR-MUAMMER IRTEM-BURSA-DHA

Bursa haber...

'TOKSİNLERİ TEMİZLEYEREK VÜCUTTAN ATIYOR'

Çayın tarihi süreci hakkında bilgiler aktaran Mert Hüseyin Milli, “2 bin 200 yıllık kültüre sahip olan bir Çin çayı diyebiliriz. Çin İmparatorunun rahatsızlığı için doktor Kombu tarafından üretilen bir çay. Kültür mantarının fermante edilmesiyle oluşturulan bir çay. Öncesinde yeşil çay, siyah çay, beyaz çay demleniyor. Soğutulduktan sonra mantar koyularak fermantasyon işlemi gerçekleştiriliyor. Belli bir süreç geçtikten sonra da mantar içerisinden süzülerek alındıktan sonra içime hazır halde sunuluyor” dedi. Kombucha çayının sağlık açısından da faydalı olduğunu belirten Milli, “Öncelikle bağırsak sistemine müdahale ediyor. Bağırsakları temizleyerek içerideki zararlı bakteri ve toksinleri temizleyerek vücuttan atıyor. Arkasından bağırsak çeperine yerleşiyor ve sonradan vücuda girecek olan besinlerin ve toksinlerin direkt dışarı atılmasını sağlıyor. Daha güçlü bir sindirim sistemi, daha güçlü bir metabolizma ve ikisinin de daha sağlıklı çalıştığı bir vücuda sahip oluyoruz” ifadelerini kullandı.

AILESI ICIN FARKLI BIR ICECEK YAPMAK ISTEYEN MERT HUSEYIN MILLI, CIN’E OZGU OLAN KOMBUCHA CAYI YAPMAYA BASLADI. KISA SUREDE KURUMSALLASARAK KOMBUCHA CAYI URETEN ILK 5 FIRMADAN BIRI OLDUKLARINI SOYLEYEN MILLI, TURKIYE’NIN DORT BIR YANINDAN SIPARIS ALMAYA BASLADIKLARINI BELIRTTI. ENVER FATIH TIKIR-MUAMMER IRTEM-BURSA-DHA

Çayın üretimini ilk olarak evde gerçekleştirdiğini belirten Milli, “İş ortağımla birlikte üretimini evde yapıyorduk. Aile içerisinde sağlıklı bir şekilde kullanıyorduk. Mantarlar elimizde çoğalmaya başladı. Bunun yanında biz de güzel bir tat yakaladık. Bu çayı deneyen yakınlarımız dışarıya açılmamız anlamında bizi teşvik etti. Biz de bu anlamda bir girişimde bulunduk” diye konuştu.

İlgi görmesi üzerine şehir dışından da sipariş aldıklarını belirten Milli, “Bu bir beslenme ürünü. Bunun en az 2 ay kullanılmasını öneriyoruz. Bu işe başladığımız zaman Türkiye’de şirketleşmiş 4-5 firma vardı. Tadından kaynaklı olarak olumlu geri dönüşler alıyoruz. Şehir dışına çok sayıda sipariş gönderiyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43