• BIST 9701.55
  • Altın 3929.205
  • Dolar 38.7514
  • Euro 43.521
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 4 °C

MHP’li Yılmaz: Digitürk’ün yaptığı demokratik seçime direkt müdahaledir

MHP’li Yılmaz: Digitürk’ün yaptığı demokratik seçime direkt müdahaledir

ADANA (CİHAN)- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarının Digitürk platformundan çıkarılmasına tepki gösterdi. Seçimlere 25 gün kala böyle bir müdahalenin seçim kanununa aykırı olduğunu ifade eden Yılmaz, bunun demokratik seçime direkt bir müdahale olduğunu belirtti.

AK Parti hükümetinin kendisine biat etmeyen medya kuruluşlarına yönelik baskısının artarak devam ettiğini belirten MHP’li Seyfettin Yılmaz, Koza-İpek grubuna yapılan, Doğan Medya Grubu ile devam eden bir baskı süreci yaşandığını anlattı. Bu tür müdahalelerin demokratik bir ülkede olmaması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “AKP, 1 Kasım seçimlerinden her ne pahasına olursa olsun sonuç almak adına kendisine biat etmeyen, muhalefet olarak düşündüğü bütün kesimleri sindirme operasyonu yapıyor. Bu anayasaya aykırı, yasalara aykırı, seçimlere 25 gün kalmış, seçim kanununa aykırı, demokratik bir seçime direkt bir müdahaledir.” dedi.

BÜTÜN VATANDAŞLAR DİGİTÜRK ABONELİĞİNİ İPTAL ETSİN

Digitürk’ün böyle bir karar almasının da doğru olmadığını ifade eden Yılmaz, bütün vatandaşların Digitürk aboneliğini iptal ederek demokratik bir tavır ortaya koyması gerektiğine vurgu yaptı. İnsanlar Digitürk’ü alırken bu paketlerin de içerisinde bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, kanalların paketten çıkarılmasının tüketici haklarına da aykırı olduğunun altını çizdi. Bu tür hadiselere sessiz kalınmasının demokrasi dışı metot ve yolları artırdığını anlatan Yılmaz, “Bunlar doğru şeyler değildir. Dünya nezdinde de bizi çok ciddi manada sıkıntıya sokmaktadır. Seçimlerin tarafsızlığına, bağımsızlığına, milletin kararlarına etki edecek operasyonlar olur, sağlıklı bir seçim sürecinin yaşanmayacağını gösterir. bu hamlelerin devam edeceği de yapılan bu operasyonlardan belli oluyor. Önümüzdeki günlerde daha hangi antidemokratik uygulamaları bekliyoruz.” diye konuştu.

OPERASYONLAR CEMAATE DEĞİL, MUHALEFETE

Televizyonlara yönelik çıkarma kararının cemaati değil, tüm muhalefeti susturmaya dönük bir müdahale olduğunu ifade eden Seyfettin Yılmaz, “Bu operasyonu cemaate yönelik algılamamak lazım. Şani bir paralel devlet algısı oluşturdu, yaptıklarına böyle bir zemin oluşturmaya çalışıyorlar. Öunun cemaatle, parallelle alakası yok, bunlar hiçbir muhalif sese tahammülleri yok. Bunlar kendi iktidarları uğruna Türkiye’nin bütün değerlerini yerle bir ediyorlar. Türkiye’de tek sesli, sadece iktidarın borusunun öttüğü bir yapının peşindeler.” diye sözlerini tamamladı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43