• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Kripto paranızı nasıl satarsınız

Kripto paranızı nasıl satarsınız
Kripto parayı nakit paraya dönüştürmenin 4 yolu...

Gün geçtikçe yaygınlaşan dijital varlıklar, geleceğin değeri olarak görülse de henüz her alanda kullanılamıyor. Fatura, vergi, kira gibi ödemelerin yapılamadığı kripto para sistemi, günlük hayattaki işlemlerin birçoğunda kısıtlanıyor. Bu sebeple dijital varlık sahipleri, kripto paralarını nakit paraya çevirme ihtiyacı duyuyor. Dijital varlıkların satılması karşılığında Amerikan doları, euro, Japon yeni gibi para birimleri elde ediliyor. Kripto varlıkları nakit para karşılığında satmak piyasa koşullarına bağlı olarak kâr artışı sağlayabilirken, bazı durumlarda daha büyük bir zararı önleyebiliyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, kripto paraları güvenli bir şekilde satmanın 4 yolunu paylaşıyor.

Gelecekte daha da yaygın olarak kullanılacağı tahmin edilen kripto para sistemi, günümüzde günlük hayatta birtakım sınırlamalardan etkileniyor. Her alanda kullanımı mümkün olmayan kripto paraların kullanımı, dijital varlık sahipleri için çeşitli zorluklar barındırıyor. Fatura, vergi, kira gibi ödeme işlemlerinin kripto parayla gerçekleşmemesi, dijital varlıkları nakit paraya çevirme ihtiyacını doğuruyor. Kripto paraların euro, Amerikan doları, Japon yeni gibi para birimlerine dönüşmesi, anlık nakit ihtiyacını karşılamada önem teşkil ediyor. Yenilikçi bir sistem olmasına rağmen kısıtlı kullanım alanına sahip kripto paraları satmak, kullanıcının zamanlamasına göre kâr elde etmeye ya da daha büyük bir zararın önüne geçilmesine yarayabiliyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, kripto paraları güvenli bir şekilde satmanın 4 adımını sıralıyor.

Borsalar: Kripto paraları satmak için en sık kullanılan yöntem olan borsalar, kolayca ulaşılabilecek platformlar arasında bulunuyor. İsim, adres ve kimlik nüshası gibi kişisel bilgiler doğrultusunda hesap oluşturduktan sonra, kripto paralar borsa platformuna gönderiliyor. Kripto varlıklar borsa hesabına ulaştıktan sonra Amerikan doları veya euro gibi itibari paralar satın alınıyor.

Borsaları kullanırken, borsaya gönderilen miktarın tam olarak işlemde kullanılacak miktar olduğuna dikkat etmek önem teşkil ediyor. Çünkü kripto paralar borsaya gönderildiğinde kontrol borsaya geçiyor ve çeşitli sınırlamalar getiriyor. Örneğin, platforma 10 Bitcoin gönderilir ve sadece 1 BTC satılırsa geri kalan 9 BTC, çekim limiti kurallarınca borsadan hemen çekilemeyebilir. 

Doğrudan Alım Satım: Kişiler arasındaki alım satım işlemlerini sağlamak için kullanılan yöntem, aracı görevi görerek işlemin tamamlanmasına yardımcı oluyor. Kişiler yapılacak işlemi karşılıklı olarak kabul ettikten sonra, bitcoin’ler işlem platformuna gönderiliyor. Akabinde platform, alım-satım yapan kişilere bu işlem karşılığında bitcoin ve nakit para birimi almalarını sağlıyor. Kullanışlı bir yöntem olarak bilinse de zaman kaybına yol açıyor.

Kripto ATM’leri: Günümüzdeki banka ATM’lerine benzer bir şekilde, doğrudan nakit çekimi yapmak için kripto para ATM’leri kullanılıyor. Banka ATM’siyle arasındaki tek fark, banka hesabı yerine kripto para tutarından çekim yapılıyor. Dijital varlıkları itibari paraya dönüştürmek için hızlı bir yol olsa da kripto ATM’ler kısıtlı yerlerde bulunuyor. 

Ledger Satış Hizmeti: Ledger, Bitcoin’leri iş ortağı olan Coinify aracılığıyla satma imkanı sunuyor. Ledger donanım cüzdanları sayesinde kripto varlıkları güvenceye alıp kontrol ederken, bitcoin’ler de Ledger Live üzerinden satılabiliyor. Ledger Satış hizmeti, Coinify tarafından yürütülüyor ve Ledger Takas hizmetiyle benzer şekilde işliyor. Öncelikle satılacak kripto miktarı Ledger Satış üzerinden güvenli bir şekilde Coinify’a gönderiliyor. Ardından sistem, kripto miktarına tekabül eden itibari parayı (Amerikan doları, euro, vs.) belirtilen banka hesabına aktarıyor. Aynı zamanda bu işlemden önce satılacak kripto miktarı belirlendiğinde Coinify sistemi bu satış karşılığında ne kadar para alınacağını gösteriyor. Tüm işlemlerin birkaç tuşla tamamlanmasından dolayı Ledger satış hizmeti pratik bir kullanıma sahip. En önemlisi de kripto paralar satışa çıkmadan önce mülkiyetlerinin başka bir tarafa teslim edilmesi gerekmiyor. Dijital varlıklar, onları satmaya karar verilen ana kadar sahibinin olmaya devam ediyor. Ledger, kullanıcılarına bu hizmete birçok ülkeden kolayca ulaşma fırsatı tanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Konut fiyatları arttı24 Nisan 2024 Çarşamba 09:58
  • Dünyanın meyvesi Türkiye'den24 Nisan 2024 Çarşamba 09:55
  • Seyehat harcamaları arttı24 Nisan 2024 Çarşamba 09:45
  • Tarım Girişimciliği Projesi start aldı23 Nisan 2024 Salı 11:31
  • Ceviz ve Badem Fuarı açılıyor22 Nisan 2024 Pazartesi 14:39
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama22 Nisan 2024 Pazartesi 12:16
  • Dünya Türk doğal taşını almaya geldi20 Nisan 2024 Cumartesi 10:40
  • Kartlı ödemelerde rekor artış19 Nisan 2024 Cuma 14:55
  • Mevduat faizi bir yılda ikiye katladı19 Nisan 2024 Cuma 13:36
  • Kuru incirin rotası Kuzey Amerika oldu19 Nisan 2024 Cuma 10:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78