• BIST 10746.98
  • Altın 4389.705
  • Dolar 40.6714
  • Euro 47.1206
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C

Kredi kullananlar dikkat!

Kredi kullananlar dikkat!
O paranızı geri alın...

Kahramanmaraş'ta İlçe Tüketici Hakem Heyeti'nden emsal bir karar çıktı. Onikişubat İlçesinde bir tüketicinin bankanın dosya masrafı üzerinden aldığı faiz tutarının, tüketiciye iadesini kararlaştırdı.

Onikişubat ilçesinde ev almak için bankadan Kredi çeken A.C, bir süre sonra kredinin dosya masrafının kendisine iade edilmesini talep etti.

Avukatı Duran Karademir ile Kredi evrakını inceleyen A.C, iade edilen dosya masrafından 10 yıllık faiz tutarı alındığını fark etti.

 TÜKETİCİYE İADE KARARI

A.C. avukatı aracılığıyla Kredi masrafının faizinin de iadesi için Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat etti.

Şikayet üzerine toplanan heyet, alınan faizin tüketiciye iadesine karar verdi. Bunun üzerine dosya masrafının faizi A.C'ye ödendi.

Karademir yaptığı açıklamada, bazı bankaların, müvekkilinin yanı sıra diğer tüketicilerden de yasal olmayan dosya masrafı kestiğini belirtti.

 Başvuru üzerine çıkan karara bankanın da itiraz etmediğini ve tüketici hakem heyeti kararını icraya koyduklarını dile getiren Karademir, şunları kaydetti:

 "Banka burada yapmış olduğu birçok haksız kesintilerin yanında ödemediği ya da kullandırmadığı bir paraya faiz yansıtarak tekrar almış oluyor. Kredi kullanan tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren önemli bir konu olduğu için biz bu işin sonuna kadar gideceğiz. Krediler büyük olunca bu durum gözden kaçabiliyor ama biz bunu tespit ettik. Hakem heyetine başvurduk. Sonuç da lehimize oldu. Banka da itiraz etmedi. Son 10 yılda kullanılan bütün kredi işlemlerinde bu durum geçerlidir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hazine ve Maliye Bakanlığından ÖTV açıklaması24 Temmuz 2025 Perşembe 11:40
  • Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü24 Temmuz 2025 Perşembe 10:26
  • Türk somonunda ihracat hedefi!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:13
  • Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,66 oldu21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:26
  • Yapılandırmada yeni dönem19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:51
  • Kurulan şirket sayısı azaldı18 Temmuz 2025 Cuma 11:05
  • Konut fiyatlarında büyük artış17 Temmuz 2025 Perşembe 11:11
  • Konut satış rakamları açıklandı17 Temmuz 2025 Perşembe 10:19
  • Bütçe Haziran’da açık verdi16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43