• BIST 9350.01
  • Altın 4305.02
  • Dolar 39.3602
  • Euro 45.6551
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Kredi çekmek isteyenlere müjde!

Kredi çekmek isteyenlere müjde!
250 milyarlık KOBİ kredisi yolda.
250 milyarlık kredi ile ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, `en geç haftaya` dedi.
Başta KOBİ olmak üzere nakde sıkışan tüm işletmelerin merakla beklediği Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefaletiyle oluşturulacak 250 milyar liralık yeni kredide sona yaklaşıldı.
 
Birçok işletmenin nakit sıkışıklığı sorununa ilaç olacak yeni kredinin yasa çalışmalarının tamamlandığını belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konu ile ilgili bir Bakanlar Kurulu kararı çıkaracaklarını söyledi. Yenişafak'ta yer alan habere göre Canikli, "Konu ile ilgili yasa çalışması tamamlandı, bir Bakanlar Kurulu kararı çıkartacağız. En geç önümüzdeki haftadan itibaren, uygulamaya koyuyoruz. Piyasadan özellikle bu ekonomideki dalgalanma nedeniyle nakde ihtiyacı olacak tüm firmalara, hepsine istisnasız bu desteği sağlayacağız. Nefes alan herkese bu imkanı vereceğiz. Hayat belirtisi olan bütün firmalar kurtulacak, onların batmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
 
330 BİN KOBİYE FAİZSİZ 10.3 MİLYAR TL
 
Yapısı bozulan, dengesi bozulan firmalara, kişilere, ihtiyacı olduğu finansal desteği sağlamak için her türlü imkanı sağladıklarına dikkat çeken Canikli, iki koldan çok büyük bir paket açıkladıklarını hatırlattı. Son verileri de paylaşan Canikli, "15 bin KOBİ'ye 50 bin liralık faizsiz kredi vermiştik. Şimdi en az 330 bin KOBİ'ye 50 bin liraya kadar faizsiz kredi paketi uygulamasını başlattık. Hemen hemen ihtiyacı olan, şartları taşıyan tüm KOBİ'lere bu finansal desteği sağladık. Bununla ilgili yaklaşık 10,3 milyar liralık kaynak aktarılacak. KOBİ'lere kredi vermeye en küçükten, en çok ihtiyacı olandan başladık" bilgisini verdi. Canikli, bunları yaparken mali disiplinden, bütçe dengesinden zerre kadar taviz vermediklerini de vurguladı.
 
TİCARET ODALARI DA DESTEK VERİYOR
 
Küçük ve Orta Boy İşletmeler'in ihtiyaç duyacağı krediye ulaşmasını sağlamak için sanayi ve ticaret odaları da danışmanlık desteği vermeye başladı. Krediye ulaşma konusunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini tam olarak bilemeyen işletmelere bağlı bulundukları meslek odaları ve kuruluşları tarafından bilgi verilebileceği aktarıldı. Oda başkanları KOBİ'leri uyararak bu konuda danışman olarak eline çanta alıp KOBİ'leri dolandırmaya çalışan kişiler olduğunu söyledi. Mağduriyet yaşanmaması için odalardan yardım alınabileceği söylendi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mayıs ayı ihracatı 1 milyar doları aştı11 Haziran 2025 Çarşamba 10:13
  • Karpuz fiyatları düştü05 Haziran 2025 Perşembe 11:14
  • 2025 yılı hububat alım fiyatlarını açıklandı03 Haziran 2025 Salı 10:34
  • Haziran ayı kira artış tavan rakamı belli oldu03 Haziran 2025 Salı 10:28
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • İşsizlik oranı açıklandı30 Mayıs 2025 Cuma 10:30
  • Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2 büyüdü30 Mayıs 2025 Cuma 10:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43