• BIST 9668.36
  • Altın 4017.286
  • Dolar 38.8488
  • Euro 43.4792
  • Bursa 8 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 4 °C

Kozaklı’da termal tesislerdeki yatak kapasitesi 10 bine ulaşacak

Kozaklı’da termal tesislerdeki yatak kapasitesi 10 bine ulaşacak
Nevşehir'in Kozaklı ilçe Belediye Başkanı Celalettin Güven, Türkiye'nin en önemli termal sağlık merkezlerinden biri olan Kozaklı’da 7 bin 500 nüfusa karşın kaplıcalarında bulunan termal tesislerdeki yatak kapasitesinin devre mülk sistemlerinin devreye gir

NEVŞEHİR (CİHAN)- Termal sağlık merkezlerinden Kozaklı’da termal tesislerdeki yatak kapasitesinin devre mülk sistemlerinin devreye girmesi ile 10 bin yatak kapasitesine ulaşacağı belirtildi. Termal tesislerdeki doluluk oranının da iyi olduğu açıklandı.

Romatizmal hastalıkların yanı sıra cilt ve kadın hastalıkları gibi toplam 21 değişik hastalığın tedavisinde etkin olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal konaklama tesislerinde Ramazan ayı sonrasında özellikle hafta sonlarında otellerin tam doluluk seviyesini yakaladığı belirtildi. Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli kaplıca tedavi merkezlerinden biri haline gelen Kozaklı ilçesinde özellikle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin de etkisiyle şu anda 7 bin 500 yatak kapasitesine sahip otellerin yeterli doluluk oranlarında hizmet verdiğini söyledi. 98 derecedeki sıcaklıkla yer yüzüne çıkan şifalı kaplıca sularından yararlanmak isteyenlerin Kozaklı’yı tercih ettiğini kaydeden Başkan Güven, hizmete girecek yeni tesislerle yatak kapasitelerinin 10 bine ulaşacağını, her geçen gün tanınan ilçelerinin bu kapasiteyi de rahatlıkla kaldıracağını söyledi.

Yatak kapasitesinin artmasıyla birlikte belediye olarak devlet kurumlarıyla koordineli biçimde özellikle sıcak ve soğuk su noktasında yeni uygulamalar yaptıklarını kaydeden Güven, "Sıcak su dağıtım projesinin ihalesi yapıldı. 11 milyon lira bedelle ihalesi yapılan projeye kazmalar vuruldu. Bunun için 1,5 yıldır uğraşıyorduk. Çok önemli bir projedir. Muhtemelen yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Soğuk su açısından şu aşamada bir sıkıntımız bulunmuyor.” dedi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43