• BIST 11165.85
  • Altın 4851.444
  • Dolar 41.32
  • Euro 48.8079
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Koreliler İstanbul'a geliyor

Koreliler İstanbul'a geliyor
Nüükleer santraller fuarı ve zirvesi için geri sayım başladı...

Türkiye’nin ilk ve tek nükleer enerji etkinliği 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi, 21-22 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Akkuyu NGS’deki Türk firmalarını bekleyen ihaleler NPPES’te paylaşılacak. Koreli nükleer tedarikçiler de yeni yatırımlar için geniş bir katılımla NPPES’te yerlerini alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenlenen 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), 21-22 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Bu yıl NPPES, Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü (New Nuclear Watch Institute - NNWI) ile Rusya’nın Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (Association of Organizations of the Construction Complex of the Nuclear Industry - ACCNI)’nin destekleriyle gerçekleşiyor. Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’nun en kapsamlı nükleer etkinliği olan NPPES’te, yeni teknolojiler tanıtılacak ve iş fırsatları konuşulacak.

Akkuyu NGS’deki en güncel gelişmeler masaya yatırılacak

NPPES’te iki gün boyunca sektörün gündemindeki başlıkların tartışılacağına dikkat çeken Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç sözlerine şöyle devam etti: “Akkuyu NGS’de devam eden inşaat süreçleri Zirve’nin önemli başlıklarından birini oluşturacak. Akkuyu NGS’de Türk firmalarını bekleyen iş olanakları ve yapılması planlanan ihaleler ile ilgili güncel bilgiler de NPPES’te paylaşılacak. Rusya’nın Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği de 100m2'lik geniş bir stant ile NPPES’e katılarak Türkiye, Rusya ve yakın coğrafyadaki nükleer enerji fırsatlarıyla ilgili Türk firmalarıyla görüşecekler. Yerli firmalarımızın nükleer enerji gibi ileri teknoloji  gerektiren katma değeri yüksek bu sektörde alanlarını genişletmek için NPPES önemli fırsatlar sunuyor. Bu açıdan bu yıl yerli firmalarımızın etkinliğe katılımlarının artacağını öngörüyoruz.”

Koreli nükleer tedarikçiler B2B görüşmeler için geliyor

Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi ise şunları söyledi: “NPPES bu yıl nükleer enerjide stratejik öneme sahip birçok ülkeden temsilciyi ağırlamaya hazırlanıyor. Nükleer enerjide söz sahibi ülkelerden önemli oyuncular, Türk firmalarıyla alt yüklenici ve partner olarak çalışmak üzere NPPES’te ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Bu yıl Kore Nükleer Derneği de Koreli nükleer tedarikçilerden oluşan geniş bir katılımla NPPES’te yerini alacak ve yeni yatırımlar konusunda yerli firmalarımızla B2B görüşmeler gerçekleştirecekler.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Togg T10F satışa çıktı! İşte fiyat listesi15 Eylül 2025 Pazartesi 10:47
  • Ocak’tan ‘Prestijli Fuar’ müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 12:27
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,86 oldu12 Eylül 2025 Cuma 10:49
  • Merkez faiz kararını bugün açıklayacak11 Eylül 2025 Perşembe 10:32
  • Plansız üretim, çiftçiyi yine zora soktu10 Eylül 2025 Çarşamba 10:58
  • İnşaat maliyetlerinde artış durmadı10 Eylül 2025 Çarşamba 10:54
  • ATM'lerde limitler değişti09 Eylül 2025 Salı 08:48
  • Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması08 Eylül 2025 Pazartesi 10:27
  • TÜİK verilerine göre Ağustos’ta BIST 100 zirvede08 Eylül 2025 Pazartesi 10:19
  • Bakan Işıkhan'dan 'işsizlik' açıklaması06 Eylül 2025 Cumartesi 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43