• BIST 10743.2
  • Altın 4296.39
  • Dolar 40.593
  • Euro 46.4298
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Koç Holding’den çok büyük kâr

Koç Holding’den çok büyük kâr
Yüzde 118 artırarak 1.1 milyar TL'ye çıkardı.
Koç Holding yılın ilk çeyreğinde net kârını yüzde 118 artırarak 1.1 milyar TL'ye çıkardı.
Koç Holding’in Ocak-Mart dönemi net kârı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 118 artışla 1.1 milyar liraya yükseldi.
Holdingin KAP’a açıkladığı bilançosuna göre finans sektörü faaliyetler dahil satış gelirleri ise ilk çeyrekte geçen yıla göre yüzde 59 artışla 22.3 milyar liraya çıktı.
levent-cakiroglu-671
 
ÇAKIROĞLU: YATIRIM FIRSATLARINI DEĞERLENDİRİYORUZ
 
Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, “Ülkemize olan inancımızla uzun yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz yatırımlarımız, finansal sonuçlarımıza olumlu katkı sağlamaya devam ediyor. Yatırım ve ihracat odaklı stratejimiz ile büyümede sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz. Ülkemiz ekonomisinde büyümenin yapı taşlarından biri olmaya gururla devam ederken, yılın ilk çeyreğinde 1,1 milyar TL kombine yatırım yaptık. Son 5 yılda yatırımlarımız kombine bazda 30 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşti. Ülkemizde ve küresel pazarlarda tüm yatırım fırsatlarını aktif olarak değerlendiriyoruz” dedi.
“Yılın ilk çeyreğinde kombine ihracatımızı bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 artırdık” diyerek sözlerini sürdüren Levent Çakıroğlu şöyle devam etti:
 
“Otomotiv sektöründe ihracat performansımız öne çıkarken, Ford Otosan ve Tofaş, toplam ihracat adetlerini senelik bazda sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 35 seviyesinde artırdı.”
Diğer yandan, dayanıklı tüketim sektöründe Arçelik'in yılın ilk çeyreğini güçlü performansla kapattığını vurgulayan Levent Çakıroğlu, “Ülkemizde beyaz eşya pazarı ilk çeyrekte 6 ana ürün bazında senelik yüzde 36 büyürken, Arçelik'in yine aynı ürün gruplarındaki satış adedinde ise yüzde 43 artış oldu. Arçelik’in Türkiye cirosundaki artış ise yüzde 35 olarak gerçekleşti; Beko Avrupa'nın en çok satan ikinci markası konumunu sürdürdü” dedi. Enerji sektöründe ise Tüpraş ve Aygaz'ın başarılı performansına dikkat çeken Levent Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Rafineri marjlarındaki artış ve Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin etkisiyle tam kapasite çalışan Tüpraş, “ ara ürün” dahil 7,5 milyon ton şarj ile satışlarını yüzde 5 arttırdı. Yılın ilk 2 ayında Türkiye'de LPG pazarının önceki yıla göre yüzde 5 daralmasına rağmen, pazardaki lider konumu güçlendiren Aygaz'ın yurt içi LPG satış tonajı yılın ilk üç ayında yüzde 2 gerilerken, toplam satış tonajı ihracatın etkisiyle yüzde 12 artış gösterdi.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hazine ve Maliye Bakanlığından ÖTV açıklaması24 Temmuz 2025 Perşembe 11:40
  • Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü24 Temmuz 2025 Perşembe 10:26
  • Türk somonunda ihracat hedefi!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:13
  • Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,66 oldu21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:26
  • Yapılandırmada yeni dönem19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:51
  • Kurulan şirket sayısı azaldı18 Temmuz 2025 Cuma 11:05
  • Konut fiyatlarında büyük artış17 Temmuz 2025 Perşembe 11:11
  • Konut satış rakamları açıklandı17 Temmuz 2025 Perşembe 10:19
  • Bütçe Haziran’da açık verdi16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43