• BIST 9668.36
  • Altın 4051.269
  • Dolar 38.8304
  • Euro 43.7941
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Kimse Yok Mu Derneği'nin Kocaeli Şubesi'ne 'makul şüphe' baskını

Kimse Yok Mu Derneği'nin Kocaeli Şubesi'ne 'makul şüphe' baskını

KOCAELİ (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği'nin Kocaeli Şubesi'ne polis baskın düzenledi. Çok sayıda polis sabah saatlerinde dernek binasına gelerek arama başlattı. Dernek avukatı Sait Yılmaz, "Makul şüphe nedeniyle dernekte aralama yapılıyor." dedi.

İzmit Yenişehir Mahallesi Şehit Kazım Caddesi No: 77 adresinde bulunan Kimse Yok Mu Yardım Derneği'ne Kocaeli Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri baskın yaptı. Baskın devam ederken dernek avukatı Sait Yılmaz ve dernek şube başkanı Mevlüt Topçu, açıklama yaptı. Dernek Avukatı Sait Yılmaz, "Dernekte arama devam ediyor. Gerekçe olarak 'makul şüphe' gösteriliyor. Makul şüphe nedeniyle dernekte aralama yapılıyor. Üye kayıt, başvuru defterlerine arama yapılıyor. Arama için Kocaeli Sulh Ceza Hakimliği karar vermiştir. Memur arkadaşlar arama işlemlerini devam ettiriyor. Sadece makul şüphe nedeniyle arama yapılıyor. Algı oluşturma nedeniyle bir operasyon bu. Bazı ihbarlar olduğu ifade ediliyor. Bunun değerlendirilmesi açısından makul şüphe nedeniyle hakimlik arama kararı vermiştir. Arama kararı devam ediyor. 10 civarında polis var. Herhangi bir usulsüzlük yok. Suç unsuru ve delili yok. Bugüne kadar şeffaf bir şekilde kamuoyu yararına çalışan, yoksula yardım eden bir dernek burası. Kurban bayramı yaklaşmaktadır. Bunun arefesinde bağışçılarımızın bağış yapmamaları konusunda böyle bir algı oluşturmaya yönelik adli işlemdir." dedi.

TOPÇU: ÜLKENİN BAŞKA GÜNDEMLERİNİN ÜZERİNİ ÖRTMEYE YÖNELİK

Dernek Başkanı Mevlüt Topçu da, “Yüzde 100 algı operasyonu. Dünyanın en güzel ve isabetli yardımlarında bulunan, en güzel şekilde yardımlarını yöneten ve en verimli şekilde yardımlarını sürdüren kuruma malum nedenlerden ötürü ülkenin başka gündemlerinin üzerini örtmeye yönelik olduğunu düşündüğümüz operasyon yapılıyor. Operasyonun sonucunu görelim, içerideki arkadaşlar gayet makuller ve yanlış bir şey yapmıyorlar. Yanlış birşey yapılırsa buna da müsaade etmeyiz." diye konuştu.

Dernekteki polisin aramaları devam ediyor.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zekeriya Beyaz toprağa verildi13 Nisan 2022 Çarşamba 16:06
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43