• BIST 10382.89
  • Altın 4825.696
  • Dolar 41.2838
  • Euro 48.5333
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Kazada ölen asker toprağa verildi

Kazada ölen asker toprağa verildi
Askerlik yaptığı Ankara’daki birliğinden izinli olarak ailesinin yaşadığı Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde TIR'ın çarpması sonucunda hayatını kaybeden Piyade Er Tahir Taştan (21), memleketinde askeri törenle gözyaşları içerisinde toprağa

Askerlik yaptığı Ankara’daki birliğinden izinli olarak ailesinin yaşadığı Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde TIR'ın çarpması sonucunda hayatını kaybeden Piyade Er Tahir Taştan(21), memleketinde askeri törenle gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Başbakanlık Muhafız Birliği Birinci Bölükte 95/2 tertip olarak vatani görevini yaparken aldığı izin sonrasında ailesinin yaşadığı Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyüne gelen Tahir Taştan, gece saatlerinde arkadaşları ile yediği yemekten dönerken Ankara istikametinden Kayseri’ye doğru giden bir TIR'ın çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. TIR şoförü, kaza sonrası Taştan’ı olay yerinde bırakarak kaçtı. Kaçan TIR şoförü Kayseri’de yakalandı. Taştan’ın cenazesi Ankara GATA’da yapılan otopsi sonrasında toprağa verilmek üzere tekrar memleketi Topaklı’ya getirildi.

Piyade Er Tahir Taştan, bugün Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyü Merkez Cami’de kılınan cenaze namazı sonrasında Kepir Yolu Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazı kılındıktan sonra, tabut askerlerin omuzunda cenaze aracına taşınırken baba Turgut, anne Fatma ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Kazayı gören Selvi Örnek, kazanın evlerine yakın bir yerde olduğunu, yüksek bir ses çıkınca evin balkonundan bakınca yerde yatan Tahir Taştan’ı ve TIR'ın kaçtığını gördüğünü söyledi. Kazayı 112 Acil Servise bildirdiklerini ve sonrasında olay yerine geldiklerini belirten Selvi Örnek, Tahir Taştan’ın çarpma sonrasında yol üzerinde öldüğünü kaydetti.

Cenaze namazına; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Kozaklı ilçe Kaymakamı Kemal Duru, Avanos Kaymakamı Mustafa Özcivan ve Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ile birlikte ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Fıstık diye bezelye yemeyin!23 Mayıs 2025 Cuma 10:36
  • 24 bin liralık kredi 6 milyon liralık evden etti23 Mayıs 2025 Cuma 09:57
  • Kan donduran olayda 25'er yıl hapis cezası23 Mayıs 2025 Cuma 09:39
  • Sosyal medya büyücüleri yakalandı22 Mayıs 2025 Perşembe 12:12
  • Asansörde akıma kapılan genç kurtarılamadı22 Mayıs 2025 Perşembe 10:54
  • Halı fabrikasında patlama: 7 yaralı17 Mayıs 2025 Cumartesi 12:16
  • Çöpten insan kafatası çıktı10 Mayıs 2025 Cumartesi 10:34
  • Sütlü kahve içen 4 kişi zehirlendi09 Mayıs 2025 Cuma 09:49
  • Yeni doğmuş bebeği çöpe attılar17 Nisan 2025 Perşembe 10:01
  • Kürdan kalın bağırsağını deldi15 Nisan 2025 Salı 11:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43