• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 27 °C

İşte fiyatı düşen ürünler!

İşte fiyatı düşen ürünler!
Kekin, tavuk etinin, sucuğun fiyatı düşmüş

TÜİK her ay yüzlerce ürünün fiyatını marketlerden topluyor ve ay sonunda aylık enflasyonu açıklıyor.

Yıllık enflasyon 26 ay sonra tek haneye gerilerken resmi hesaplamaya göre bu ay kek, tavuk eti, sucuk, sosis ve kahve gibi ürünlerin fiyatı geçen yıla göre düşmüş. Son açıklanan enflasyon rakamları için TÜİK'in yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

 

 

Yıllık enflasyon 26 ay sonra tek haneye indi. Hayat pahalılığı dışarıda dolu dizgin devam ederken 2018 yılının eylül ayı ile 2019'un eylül ayı arasında fiyatı düşen ürünler dahi oldu!

İŞTE FİYATI DÜŞEN ÜRÜNLER

Örneğin TÜİK'in yaptığı hesaba göre tavuk eti, sucuk, sosis, tereyağı, leblebi gibi ürünlerin fiyatında düşüşler gözlendi. İşte TÜİK'in hesabına göre son bir yılda fiyatı düşen ürünler:

Prof. Dr. Emre Alkin TÜİK’in enflasyon rakamlarını halka doğru bir şekilde izah etmesi gerektiğini söylerken, “Bu rakamları açıklayan kurumun vatandaşı, üreticiyi, hatta yurt dışından bakanları tatmin edecek şekilde bilgilendirmesi ve aydınlatması gerekiyor. Aksi takdirde enflasyonun düşmesinin yaratması gereken olumlu algıyı oluşturamayız. Tam tersine, akıllarda ciddi tereddütler oluşur. Tekrar ediyorum, ekonomiyi yönetmek rakamları yönetmek değil, beklentileri ve algıyı doğru şekilde yönetmektir” diye konuştu.

TÜİK’in hesabına göre 2018 yılının eylül ayından 2019 yılının eylül ayına kadar kavun, sosis, tavuk eti, tereyağı gibi ürünlerin fiyatı düşmüş.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon ile hayat pahalılığı arasındaki makasın giderek açıldığını öne sürerek, “TÜİK açıkladığı fiyatlardan bir market zinciri kursun hepimiz oradan alıveriş yapalım. Sadece akaryakıt, doğal gaz ve elektrik zamları ile bunların hayatın diğer alanlarına etkisi düşünüldüğünde, fiyat düşüşü iddialarıyla yapılan TÜFE hesaplamasının şaibeli olduğunu anlamak için konunun uzmanı olmaya gerek yok.” değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hazine ve Maliye Bakanlığından ÖTV açıklaması24 Temmuz 2025 Perşembe 11:40
  • Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü24 Temmuz 2025 Perşembe 10:26
  • Türk somonunda ihracat hedefi!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:13
  • Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,66 oldu21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:26
  • Yapılandırmada yeni dönem19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:51
  • Kurulan şirket sayısı azaldı18 Temmuz 2025 Cuma 11:05
  • Konut fiyatlarında büyük artış17 Temmuz 2025 Perşembe 11:11
  • Konut satış rakamları açıklandı17 Temmuz 2025 Perşembe 10:19
  • Bütçe Haziran’da açık verdi16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43