• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Işın, 'Geçmiş Bizden Sorulur' dedi

Işın, 'Geçmiş Bizden Sorulur' dedi
Işın Karaca: Tiktok müziği yapmıyorum...

Işın Karaca, “Geçmiş Bizden Sorulur” albümünün ilk şarkısı olan “Sen Mutlu Ol Yeter”in basın toplantısını önceki gün  İstanbul’da gerçekleştirdi. Gazetecilerin sorularına samimiyetle cevap veren ünlü şarkıcı, yeni albümü ve gündeme dair konular hakkında konuştu.

“Arabesk albümü gün geçtikçe büyüyen bir proje”

Türk müziğinin sevilen ismi Işın Karaca, arabesk projelerinin üçüncü albümü olan “Geçmiş Bizden Sorulur” için şunları söyledi: “12 yıl önce Türkiye’de 3 yıl üst üste en çok satan arabesk projesinin ilkiydi ‘Geçmiş Geçmemiş Hiç’. Şimdi ‘Geçmiş Bizden Sorulur’ albümünün ilk şarkısı ‘Sen Mutlu Ol Yeter’ ile bir arabesk furyasına yeniden merhaba diyoruz. Geçen iki ay önce senfoni albümünü çıkarmıştık. Kendi müzisyen kimliğime çok önem verdiğim bir albüm oldu. Arabesk albümü de gün geçtikçe büyüyen bir proje. Bu albümde çok güzel düetler olacak. Unutulmuş ve hayatımızda hep var olan şarkıları söyledim. Bu albümde ’12 şarkıda bitirmek lazım’ diyordum ama repertuvar yine 20 şarkıyı buldu. Double CD’mi çıkarsak kıvamındayız. Çok keyifli bir iş geliyor. Arada yeni pop şarkılar da yapıyorum ama bu sene arabesk ve senfoni projeleriyle karşınızda olacağız.”

Arabesk müziğinin usta ismi Orhan Gencebay’ın “Türkçe müzik yerli ve milli değerlerden uzaklaşıyor” sözleri hatırlatılan Işın Karaca, şöyle konuştu: “Çok hızlı tüketim çağındayız ve hayatı hızlı tüketiyoruz. Son bir yıldır kendi sağlığım ile sınanırken bunu çok iyi gördüm. Anda kalmak ve onun tadını çıkarabilmek kadar güzel bir şey yok. Hızlı tükettiğimiz için çok haklı. Sadece müzik için geçerli değil. Sektöre hiç girmeyelim yoksa yine 5 bin tane düşman edineceğim kendime. Bu sene hiç düşman istemiyorum.”

“Tiktok müziği yapmıyorum”

Işın Karaca, muhabirlerin “Son yıllarda değişen müzik tarzını ve yeni kuşağı yakalamak için projeler yapacak mısınız?” sorusuna Adele’nin “Ben tiktok müziği yapmıyorum” sözünü hatırlatarak yanıt verdi. Müziğin bir döngü olduğunu ifade eden Işın Karaca, “Bu kuşakla alakalı zaten onlara yeterince hitap eden insan var. Adele’nin de dediği gibi ‘Ben tiktok müziği yapmıyorum’. Birileri de bu ülkede kaliteli şarkılar söylemek mecburiyetinde. Birileri iyi şarkılar söylemek, birilerinin duygularına tercüman olmak zorunda. Biz galiba en son gerçek ünlü kuşağıyız. Böyle bir gerçek var. Rapciler dünyanın her yerinde var ama müzik bir döngüdür. 40 yıllık döngünün içerisinde var olan, o da unutulacak” diye konuştu. 

“Oynamam oynatırım”

Işın Karaca, ‘İnci Taneleri’ dizisinin ardından ‘Pavyonlar kapatılsın’ çağrısında bulunanlara yanıt verdi. “Kimsenin özgürlüğü kimseyi rahatsız etmemeli” diyen Karaca, “Yılmaz’ın bu diziyi bu konuşulsun diye yapmadığından eminim. Evet öyle bir hayat var. Kimsenin özgürlüğü, kimseyi rahatsız etmemeli. Zaten bildiğimiz, çok gözümüze sokulan bir şey değildi bugüne kadar. Yanlış algılanmasın. Hepimizin bildiği bir hayat. Gidersin gitmezsin kimseyi ilgilendiren bir yaşam yok orada. Aslında Yılmaz Erdoğan’ın anlatmaya çalıştığını birkaç bölüm sonra daha iyi anlayacağız. Hazar İnanılmaz oynuyor. Dansı da efsane ama geri kalanlarınız o elbiseyi giyip öyle yapmayın. Ben oynamam, oynattırırım” şeklinde konuştu.

Aleyna Tilki’ye ‘Giyin’ tavsiyesi

Aleyna Tilki’nin “Sahnelere çıkmam engelleniyor. Prodüktörümü kasap bıçağıyla ortadan ikiye böldüler. Gözümün önünde adamın bacağı koptu. Beni çöp gibi sahneye çıkarttılar. Uykusuz da çalıştım” sözlerine “23 yıldır albümlü, toplam 32 yıldır sahnedeyim. Böyle aksiyon görmedim” şeklinde karşılık veren Işın Karaca, bu konu hakkında yöneltilen soruya yanıt verdi. Belli noktalarda Aleyna Tilki’yi haklı bulduğunu söyleyen Işın Karaca, “Doğru mobing olayları var. Ciddi olarak var ama söylediği ‘Adam ortadan bölündü’ falan... Hiçbirimiz böyle bir aksiyon görmedik. Söylediğim buydu. Kimsenin şahsına münhasır bir laf söylemedim” dedi. Işın Karaca, “Aleyna Tilki’ye bir tavsiye vermek isteseniz o ne olurdu?” şeklindeki soruya “Giyin” yanıtını verdi.

Yaklaşık iki yıldır Alopeci Universal (Saç kıran) tedavisi gören Işın Karaca, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Tedavilerinin devam ettiğini söyleyen sanatçı, “Doktorum dedi ki ‘İçinde hiçbir şeyi tutma. Her şeyi konuş.’ Çok iyiyim şükürler olsun. Tedavi sürecim devam ediyor. Daha bir hareket yok. Kendilerini bekliyoruz. Kök hücre en son kullanacağım yöntem olmalı. Çok yorucu, benden çok şey alıyor. Daha basit ve beni hızlı iyileştirecek tedaviler kullanmayı deniyoruz şu anda.” dedi

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ozan Orhon, doğum gününü kutladı05 Nisan 2024 Cuma 12:28
  • Türker İnanoğlu toprağa verildi04 Nisan 2024 Perşembe 15:26
  • Kadıköy rıhtımda Kalben rüzgarı03 Nisan 2024 Çarşamba 10:21
  • Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı28 Mart 2024 Perşembe 13:45
  • Dilan Polat, Nez Demir’i affetti28 Mart 2024 Perşembe 13:39
  • Ajda Pekkan'dan stadyum konseri26 Mart 2024 Salı 11:41
  • Kalben Avrupa'yı fethetti26 Mart 2024 Salı 10:25
  • Yeni şarkı Sezen Aksu'dan25 Mart 2024 Pazartesi 11:19
  • 'Sırrını Biliyorum'a Bursa'da samimi gala20 Mart 2024 Çarşamba 10:48
  • Wilma Elles Hindistan’a açılıyor18 Mart 2024 Pazartesi 12:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78