• BIST 10746.98
  • Altın 4391.4
  • Dolar 40.568
  • Euro 47.1002
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

İş dünyası 'Yeni Ekonomi Modeli'ni değerlendirdi

İş dünyası 'Yeni Ekonomi Modeli'ni değerlendirdi
İş dünyasının ileri gelen isimleri toplantı sonrası açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Modeli'ni Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlediği toplantıda açıkladı. Toplantıda İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası başta olmak üzere birçok oda ve birlik başkanı, banka genel müdürleri ve finans sektöründen temsilciler de yer aldı.

Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Dövizdeki hareketliliği değerlendiren Cantekin, "Şu anda gelinen gerek faiz gerek kurlardaki seviye asla ülkemizin makroekonomik realitelerini yansıtmadığı bir gerçek. Dolayısıyla bunu makroekonomik değerlerle açıklamak imkansız. Ülkemizin makroekonomik seviyelerinde şu aşamada herhangi bir şekilde gerek kurda gerekse faizde bu seviyelerde volatilite gerektiren herhangi bir bozulma olmadığına inanıyorum. Sağlam bir bankacılık sistemimiz var. Genel bütçe dengemiz oldukça iyi gidiyor. Bakanımız da orta ve uzun vadede ileriye dönük hedeflerini de açıkladı. Dolayısıyla bu oluşan volatilitenin tamamen makroekonomik konular dışında jeopolitik konulardan kaynaklandığı yönünde bir tasavvur var. Ben de buna inanıyorum" dedi.

Orta vadeli programa ilişkin çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Mehmet Cantekin, Bakan Albayrak'ın açıkladığı ekonomi modeline ilişkin, "Değer katacağını ve yol göstereceğine inanıyorum. Orta ve uzun vadede yapısal dönüşümün ipuçlarını verdi. Dolayısıyla bu yapısal dönüşümün ipuçlarının mutlaka sürdürülebilir bir refahı yakalama anlamında değer katacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

"PİYASALAR TARAFINDAN OLUMLU KARŞILANMASINI BEKLİYORUZ" 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç ise, Bakan Albayrak'ın açıklamasını, "Bugün yapılan açıklamaların çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Kısa bir süre orta vadeli plan da açıklandıktan sonra piyasanın çok daha istikrarlı bir sürece gireceğinin beklentisi içerisindeyiz" şeklinde değerlendirdi. 

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da, Bakan Albayrak'ın yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu söyleyerek, "Bunun tabii piyasalar tarafından da olumlu algılanmasını bekliyoruz. Yapılan plan, programlara göre de kısa ve orta vadede tüm alt detayı yazılmış, çizilmiş, sonuç alıcı yapılan bu çalışmalarla piyasalarda kısa vade olarak değil, orta ve uzun vadeli perspektiflerin, yapısal reformların meclisten geçirilerek daha istikrarlı bir şekilde üretim ve büyümeye katma değer yaratmaya yönelik olacağını düşünüyorum"  dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hazine ve Maliye Bakanlığından ÖTV açıklaması24 Temmuz 2025 Perşembe 11:40
  • Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü24 Temmuz 2025 Perşembe 10:26
  • Türk somonunda ihracat hedefi!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:13
  • Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,66 oldu21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:26
  • Yapılandırmada yeni dönem19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:51
  • Kurulan şirket sayısı azaldı18 Temmuz 2025 Cuma 11:05
  • Konut fiyatlarında büyük artış17 Temmuz 2025 Perşembe 11:11
  • Konut satış rakamları açıklandı17 Temmuz 2025 Perşembe 10:19
  • Bütçe Haziran’da açık verdi16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43