• BIST 10358.46
  • Altın 4336.357
  • Dolar 40.1508
  • Euro 47.0268
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İnternetten 'anne karnında satılık bebek'

İnternetten 'anne karnında satılık bebek'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, internet üzerinden bebek ticaretine karşı savaş açtı. İnternet ortamındaki ilanlar ise şoke edici.

İnternet üzerinden ‘yasadışı yollarla bebek ticareti’ yapan kişiler durdurulamıyor. 

 

Şikâyetler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kapattırılan bebek ticaret blogları, tüm yaptırımlara rağmen yayınlarını sürdürüyor. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, çocuklarını evlatlık vermek isteyen ve evlatlık arayanların buluşma noktası olan bloglarda, bebek pazarlığı 40 bin TL'den başlıyor. 'Evlilik dışı hamilelik' gibi nedenlerle bebeklerini istemeyen veya bakamayacakları gerekçesiyle satışa çıkaran anneler, e-posta veya cep telefonu numaralarını siteye bırakarak alıcı bekliyor.

 

'DOĞUMU SİZİN ADINIZA YAPALIM'

 

Yeni Şafak gazetesinden Neslihan Önder, Kahramanmaraş'tan ilan bırakılan ilandaki numarayı aradı ve karşısına çıkan 26 yaşındaki genç bir anne adayıyla yazışmasını yayınladı.

 

Adının Elif olduğunu öğrenilen kadın, 3 çocuk annesi. Erkek bebek beklediğini belirten anne adayı, karnındaki çocuğunu imkânsızlıklar nedeniyle evlatlık vermek istediğini söylüyor. Sezeryanla doğuracağını belirten kadın, bebeğini 40 bin TL'den satışa çıkarmış. Telefonda pazarlığının sürdüğü dakikalarda Elif Hanım tarafından sarf edilen bir cümle, skandalın boyutunu gözler önüne seriyor: 

 

“Evlatlık prosedürleri ile uğraşmak istemiyorum. İsterseniz doğumu sizin adınıza yaparım" diyen kadın, evlatlık alacak kişinin kimliğiyle doğum yapabileceğini söylüyor.

 

'CİDDİ DÜŞÜNENLER ARASIN' VURGUSU

 

Elif Hanım, “Merhaba doğuma bir ay bile kalmadı, ciddi düşünenler arasın. Allah her şeyin hayırlısını versin bebek anne karnında" diyerek ilan bırakmıştı. İlanların yayınlandığı blogların birinde blog sahibinin “Ben de evlat özlemi çekiyorum. Amacım insanlara faydalı olmak" sözleri dikkat çekiyor. Blog sahibi, “Kendini iş adamıyım, zenginim, yardımcı olurum, evimde ağırlarım, bakarım gibi yorum yapan, hamile bayanlara sahip çıkmaya çalışan kişilere de inanmayın. Çaresiz olabilirsiniz ama denize düşerken yılana sarılmayın" diyor.

 

ANNE KARNINDA BİLE SATILIYOR

 

Söz konusu sitede Türkiye'de yasak olmasına rağmen taşıyıcı anne arayan bir kişinin “Selam ben Murat, taşıyıcı anne ya da hazır evlat arıyoruz" şeklindeki yorumu dikkat çekiyor.

 

'ERKEK ARKADAŞIM TERK ETTİ'

 

Öte yandan Ömür Bebek adlı kullanıcının “39 haftalık erkek bebeğe hamileyim. Gerçekten almayı düşünen aileler arasın" ilanı bulunurken, isimsiz bir kullanıcının “Merhaba anne karnında bulunan halen 7 aylığı geçmiş olan erkek bebeği evlatlık veriyoruz" şeklinde yorumu yer alıyor. Yine isimsiz yorum yazan bir kullanıcı “26 haftalık bebeğim var, erkek arkadaşım beni terk etti" çağrısında bulunuyor.

 

Sitedeki diğer ilanlar ise şöyle; “Ben İstanbul'dan Fulya iki yıllık evliyim. Şu an 4 aylık hamileyim bakamayacağımı düşünüyorum. Temiz, namuslu bir aile arıyorum", “Evlilik dışı hamile kaldım. Doğacak ikiz çocuklarımı evlatlık vermek istiyorum", “Doğumuna 2 ya da 3 ay kalmış, kız bebek bekleyen, sigara kullanmayan, sağlıklı, yaşını doldurmuş ciddi sözünde kararlı evlilik dışı bebek bekleyen hamile bayanlar lütfen bana ulaşın."

 

BU TİCARETİN CEZASI ÇOK AĞIR

 

Hukukçu Kadınlar Platformu Başkanı Avukat Figen Şaştım, internet üzerinden yürütülen bu ticaretin hiçbir hukuki zemini olmadığının altını çizerek, "Türk Medeni Kanunu'nda evlatlık ile ilgili bir takım kriterler var. İnternet sitesi üzerinden yapılan evlatlık edinme tamamen yasaya aykırı. Yürütülen bu ticaretin hapis cezasına kadar çok ağır cezası var. Bir an önce yasal işlem başlatılması gerekiyor. Sadece site ve blogları kapatmakla kalmayıp kurucularının hakkında da yasal işlem başlatması lazım" diyor.






Etiketler: Yeni Şafak , Önder , Kahramanmaraş , hamilelik , İstanbul , Video , blog

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Asansörde akıma kapılan genç kurtarılamadı22 Mayıs 2025 Perşembe 10:54
  • Halı fabrikasında patlama: 7 yaralı17 Mayıs 2025 Cumartesi 12:16
  • Çöpten insan kafatası çıktı10 Mayıs 2025 Cumartesi 10:34
  • Sütlü kahve içen 4 kişi zehirlendi09 Mayıs 2025 Cuma 09:49
  • Yeni doğmuş bebeği çöpe attılar17 Nisan 2025 Perşembe 10:01
  • Kürdan kalın bağırsağını deldi15 Nisan 2025 Salı 11:35
  • kahvehanede 'namus' cinayeti15 Nisan 2025 Salı 10:03
  • Kan donduran olay! Öğretmen kızını öldürüp intihar süsü verdi09 Nisan 2025 Çarşamba 11:47
  • Diyarbakır’da silahlı kavga! 1’i polis 13 yaralı09 Nisan 2025 Çarşamba 09:17
  • Genç dansçı evinde ölü bulundu09 Nisan 2025 Çarşamba 08:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43