• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat!

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat!
Çin tatile girdi, dünya ticareti yavaşladı.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in yeni yılını kutlamaya başlamasıyla birlikte küresel ticarette durgunluk başladı. Çin'in en önemli bayramlarından olan ve resmi olarak 5 Şubat tarihinde kutlanacak yeni yıl nedeniyle küresel piyasalarda tedarik zincirinde bozulmalar meydana geldi. Domuz yılını yaşayacak olan Çin'de milyonlarca Çinli tatile gitmek için harekete geçti.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin bu haftayı tatilde geçirecek. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; yaklaşık olarak 14 gün sürecek tatil nedeniyle sanayi ve perakende sisteminde aksamalar yaşanıyor.

Özellikle daha uygun fiyata satılan ürünlerin olduğu Ali Express gibi e-ticaret siteleri, sipariş veren müşterilerine Çin Yeni Yıl tatili nedeniyle gecikmelerin olacağını bildirmeye başladı.

TEDARİK VE TESLİMATLAR BEKLİYOR

Çinli e-ticaret sitesi Ali Express 31 Ocak 2019 ile 13 Şubat 2019 tarihinde yapılan alışverişlerde aksamalar olabileceğini, tedarik ve teslimat zincirinin uzun sürebileceğini duyurdu. Böylece 14 gün boyunca alışveriş işlem süresi uzatılmış olacak.

ÜRÜNLER GEMİYLE GELİYOR

Çin’den yapılan alışverişlerde ücretsiz teslimat seçeneği seçildiğinde ürünler gemiyle yola çıkıyor. Ortalama olarak 15 gün içinde alınan ürünler teslim ediliyor. Bazı seçeneklerde ise uçakla kargoyla da gönderim sağlanıyor ancak bu alışverişlerin kargo ücreti yüksek oluyor.

ASYA PİYASALARI DA KAPALI OLACAK

Çin'de Domuz Yılı kutlanacak olması nedeniyle hisse ve para piyasaları da 12 Şubat'a kadar kapalı olacak.

ÇİN YENİ YILI NEDİR?

Çin Yeni Yılı, geleneksel Çin ay-güneş takviminin başında kutlanan önemli bir Çin festivalidir. Kutlamalar geleneksel olarak ilk günün önceki akşamından ilk ayın 15. günündeki Fener Festivali'ne kadar sürmektedir. Yeni yılın ilk günü 21 Ocak ile 20 Şubat tarihleri arasındaki yeni aya düşmektedir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hazine ve Maliye Bakanlığından ÖTV açıklaması24 Temmuz 2025 Perşembe 11:40
  • Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü24 Temmuz 2025 Perşembe 10:26
  • Türk somonunda ihracat hedefi!21 Temmuz 2025 Pazartesi 13:13
  • Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09
  • Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,66 oldu21 Temmuz 2025 Pazartesi 10:26
  • Yapılandırmada yeni dönem19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:51
  • Kurulan şirket sayısı azaldı18 Temmuz 2025 Cuma 11:05
  • Konut fiyatlarında büyük artış17 Temmuz 2025 Perşembe 11:11
  • Konut satış rakamları açıklandı17 Temmuz 2025 Perşembe 10:19
  • Bütçe Haziran’da açık verdi16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43