• BIST 9360.06
  • Altın 4289.131
  • Dolar 39.3978
  • Euro 45.6333
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 22 °C

İkinci elde bahar hareketliliği

İkinci elde bahar hareketliliği
Togg otomobilde stok azlığına çare olacak...

İkinci el araç piyasasında bahar hareketliliği yaşanıyor. Bayram öncesi vatandaşlar ikinci el otomobillere yöneldi. Buna bağlı olarak fiyatlarda da geçen aya göre yükseliş görüldü. Oto galericiler, Togg’un ikinci el araç piyasasına hemen etki etmeyeceğini ancak ilerleyen dönemde hem ülke ekonomisine hem de otomobil kıtlığına su serpeceğini söyledi.   

İkinci el otomobil piyasasında bahar hareketliliği başladı. Ramazan ayıyla birlikte artan hareketliliğin piyasalara olumlu yansıması bekleniyor. Vatandaşlar bayram öncesi araçlara talebi artırdı. Buna bağlı olarak fiyatlarda geçen aya göre yükseldi. Oto galericiler bayram sonrası hareketliliğin biraz da olsa azalacağını düşünüyor. 

Öte yandan galericiler, yerli ve milli otomobil Togg’un ikinci el araç piyasasına hemen etki etmeyeceğini söyledi. Şarj istasyonlarının yaygınlaşmasıyla elektrikli araçlara ilginin daha çok artacağını söyleyen galericiler, Togg’un ilerleyen dönemde Türkiye ekonomisine ve otomobil kıtlığına su serpeceğini belirtti. 

“Bayramın yaklaşması ve baharın gelmesiyle hareketlilik arttı” 

Galerici Gökhan Ardeşen, ikinci el otomobil piyasasında hareketliliğin arttığını söyleyerek, “Yaklaşan bayramdan dolayı ve bahar aylarının gelmesiyle piyasada hareketlilik yaşanıyor. Tüm araçlarımıza talep var, fiyatlar buna bağlı olarak yükselmeye devam ediyor. Şu anda hem talep hem de fiyat yükselişi artmaya devam ediyor” dedi. 

“Bayramdan sonra bir sakinlik bekliyoruz” 

Ardeşen, geçen aya göre ikinci el araç piyasasına talebin çok fazla arttığını belirterek, “Bayram yaklaştıkça hareketliliğin daha fazla artacağını düşünüyorum. Şu andaki hareketlilik bayram hareketliliği diyebiliriz. Bayramdan sonra biraz sakinlik bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

“Togg ilerleyen dönemde hem Türkiye ekonomisine hem de araç kıtlığına su serpecek” 

Togg’un ikinci el araç piyasasına yansıması için biraz zamanın geçmesi gerektiğini söyleyen Ardeşen, “Elektrikli araçların biraz daha yaygınlaşması gerekiyor. Benzin istasyonları gibi yerlere şarj istasyonları kurulması gerekiyor. Bu çalışmaların artması durumunda yerli ve milli aracımız Togg hem Türkiye ekonomisine hem de araba kıtlığına biraz su serpecektir” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine bu gece zam geliyor12 Haziran 2025 Perşembe 11:01
  • Mayıs ayı ihracatı 1 milyar doları aştı11 Haziran 2025 Çarşamba 10:13
  • Karpuz fiyatları düştü05 Haziran 2025 Perşembe 11:14
  • 2025 yılı hububat alım fiyatlarını açıklandı03 Haziran 2025 Salı 10:34
  • Haziran ayı kira artış tavan rakamı belli oldu03 Haziran 2025 Salı 10:28
  • Kurban Bayramı öncesi ete zam geldi03 Haziran 2025 Salı 10:00
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...02 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • Ticaret Bakanı: İhracat rekoru kırdık02 Haziran 2025 Pazartesi 11:31
  • En çok kayısı pahalandı02 Haziran 2025 Pazartesi 11:17
  • İşsizlik oranı açıklandı30 Mayıs 2025 Cuma 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43