• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -3 °C

Hintli turistlerde 2 yıl içinde yüzde 25 düşme oldu

Hintli turistlerde 2 yıl içinde yüzde 25 düşme oldu
Hintli turist getiren turizm seyahat acenteleri, ülkeye gelen Hintli turistlerde 2 yıl içinde yüzde 25 azalma olduğunu bildirdi.

 Türkiye'ye tatile gelen Hintli turist sayısında son 2 yılda yüzde 25 azalma oldu. İki yıl önce başta İstanbul, Aydın, İzmir, Antalya ve Bursa olmak üzere ülkeye 68 bin Hintli turist gelirken bu rakam geçen yıl yüzde 25 düşüşle 51 bine indi.

Türkiye'ye kültür, tarih, arkeoloji, doğal güzellikleri, alışveriş yapma ve eko turizmi kapsamında tatile gelen Hintliler tatil yapmada yüzde 55'i apart(mustakil), yüzde yüzde 28'i 4 ve 5 yıldızlı otel ve yüzde 8'i pansiyon ve geri kalanları ise uzun süreli villa kiralamayı tercih ediyor. Ortalama 9 gün tatil yapan Hintliler ailecek tatil yapmayı seviyor. Hintliler kişi başı tatilde 940 dolar harcama yapıyor. Hintliler başta yakın akrabalarını görmek başta olmak üzere dünyada en fazla ziyaret ettikleri ülkelerin başında İngiltere geliyor.

Hintli Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye getirdikleri Hintli turist sayısında iki yıl içinde yüzde 25 oranında düşme olduğunu söyledi. Türkiye'ye gelen Hintli turist sayısının 68 binden 51 bine düştüğünü belirten Bhatnagar, Hintlilerin en fazla İstanbul, ardından İzmir Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kent, Bursa'nın doğal güzellikleriyle ile Antalya'da bulunan tarihi ören yerlerini gezdiğini kaydetti. Bhatnagar, Türkiye'ye gelen Hintli turist sayısında düşmede en önemli etkenin gerek Hindistan da gerekçe İngiltere'de tanıtım yapılmaması olduğunu ifade etti. Türkiye'ye gelen turistlerin bir kısmının Mısır, Yunanistan ve Singapur'a kaydığını belirten Bhatnagar, "Bölge tanıtımları olmazsa bu düşme devam eder. Özellikle İngiltere tanıtımlarına özel önem verilmeli. " diye konuştu.

Bir başka Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün de bölgeye gelen Hintlilerin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanımaya çalıştığını anlattı. Varlıklı Hintlilerin 5 yıldızlı oteller ile dayalı döşeli villa kiralama yaptıklarını aktaran Akgün, "Bölgemizde başta İngiltere'de yaşayanlar olmak üzere Hintlileri göremez olduk. Hintliler de Uzak Doğulu turistler de tarihi ören yerleri ziyaretlerine önem veriyor. Anadolu medeniyetleri eserlerini tanımayı çok seviyor. " dedi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43